Mládežnický hokej

Měchura má smlouvu v AHL! Hrát bude na farmě Bostonu

Liberec - Ze zámoří dorazila další skvělá zpráva. Kontrakt v AHL si vysloužil rekordman juniorské extraligy Adam Měchura, který podepsal na dva roky v organizaci Providence Bruins.

Rodák z Písku se do Liberce přesunul v ročníku 2016/17, v dresu Bílých Tygrů tedy absolvoval kompletní akademický program. Přestože se pravidelně řadil mezi opory svých týmů, naprosto průlomovou sezónou pro něj byl ročník 2021/22.

Měchura v juniorské extralize bodově explodoval, v 57 utkáních si připsal neuvěřitelných 98 bodů a výrazně pomohl Liberci ke stříbrným medailím. Žádný jiný hráč v novodobé historii nejvyšší české juniorské soutěže taková čísla nezaznamenal. Nebylo divu, že si řekl také o starty jak v extraligovém áčku, tak v tehdejší farmě v Benátkách nad Jizerou.

Měchurovy schopnosti pochopitelně zaujaly i zámořské skauty. Talentovaný forvard se přesunul do zámořské mládežnické soutěže WHL, kde oblékal dres týmu Tri-City Americans. A očekávání rozhodně naplnil. I na druhé straně Atlantiku si hned ve své první zámořské sezóně držel parádní průměr okolo bodu na zápas!

Kromě bodů ho ovšem zdobí také obdivuhodná všestrannost, na ledě totiž zvládne zastat téměř jakoukoliv roli. Zatímco na klubové úrovni byl zvyklý zápasy rozhodovat svojí bodovou produkcí, v juniorské reprezentaci na dvou po sobě jdoucích světových šampionátech ukázal, že mu není cizí ani úloha pracanta ve čtvrté lajně. V kanadském Halifaxu svojí na první pohled nenápadnou prací pomohl k obrovskému stříbrnému úspěchu.


Svůj potenciál teď bude moct Adam Měchura naplno předvést i v dospělém hokeji, po úspěšném nováčskovském kempu totiž podepsal smlouvu ve farmářské AHL, kde působí záložní výběry celků NHL. Jedná se tedy o další důležitý krůček, který ho může přiblížit ke snu většiny hokejistů – jednou si v nejlepší světové lize opravdu zahrát. V následujících dvou sezónách bychom Měchuru měli vídat na farmě Bostonu Bruins v Providence.

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner