Mládežnický hokej

Mládežnické odchody. Kde budou hrát nadějné hvězdy?

Liberec - Jelikož přišla v letošní sezóně změna pravidel DHL Extraligy juniorů, musí hráči starší než ročník 1997 působit v dospělých soutěžích. Kam mají nejproduktivnější z nich namířeno?

Početná skupina započne příští sezónu v Benátkách nad Jizerou, přičemž hned několik hráčů má vyřízené střídavé starty do A-týmu. Slovenský reprezentant Jozef Huňa naopak aktuálně zkouší štěstí v Horácké Slávii Třebíč. Tamní trenéři rozhodnou o jeho osudu do 19. srpna.

Loňští junioři na soupisce Benátek nad Jizerou: Radek Hubáček, Michael Klinger, Tomáš Tržický - Jiří Babec, Matouš Bělohorský (návrat Rimouski Océanic, QMJHL), Michal Gecko, Vojtěch Havlas, Dominik Hrníčko, Zdeněk Král, Josef Mikyska (návrat z hostování v Českých Budějovicích), Jan Ordoš...

Hráči s vyřízenými střídavými starty do A-týmu: Lukáš Hosnedl - Tomáš Havlín, Matouš Bělohorský, Dominik Hrníčko, Josef Mikyska, Jan Ordoš.

Samuel Solenský se probíjí obranou

Na farmě ale zkouší své štěstí i třeba Zdeněk Král, jemuž se prozatím v přípravných zápasech dařilo na výbornou. Proti Ústí nad Labem předvedl dvě asistence, v duelu s Almetěvskem poté vsítil gól. Dále se v předsezónním období objevili v benáteckém dresu třeba Matěj Paločko nebo Daniel Svoboda.

Další odchody se již na našem webu objevily. Marek Zachar byl draftován týmem Sherbrooke Phoenix (QMJHL), Samuel Solenský naopak míří do USHL a celku Cedar Rapids. Naopak již nyní je jisté, že juniorský celek posílí forvard Kryštof Hrabík. U prvních dvou zmiňovaných záleží, zdali je zámořské týmy zapíší na soupisku. Jinak by měli v příštím ročníku pendlovat mezi juniorským výběrem a Benátkami nad Jizerou.

O změnách soupisek vás budeme i nadále informovat.

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner