Ohlasy k zápasu

Musíme být důslednější, ví dvougólový Frolík po prohře s Hradcem

Liberec - Michael Frolík dvěma brankami ve třetí části vykřesal naději na zvrat, utkání s Hradcem se už ale Bílým Tygrům otočit nepodařilo. Hosté se navíc v závěru dvakrát prosadili při libereckém risku bez gólmana. "Ve třetí třetině jsme zapli a dali jsme do toho všechno, ale takhle musíme hrát celých šedesát minut," hlásí zkušený útočník.

Trošku to vypadalo, že jste podle svých představ začali hrát až ve třetí části...
Myslím si, že jsme neměli špatný ani vstup do utkání. Jenže pak nás hodně srazil první gól a úplně jsme přestali hrát. Je vidět, že si trošku přestáváme věřit a takové automatismy, které nám fungovaly, tam najednou nejsou. Sami se dostáváme pod tlak.

Je něco, co vaše poslední prohrané zápasy spojuje?
Velké téma pro nás je vyhrávání malých soubojů, což nás poslední dva zápasy trápí. Musíme v tom být lepší, je to jenom o nás.

Dokázali jste se ale vrátit na dostřel. Co scházelo k vyrovnání?
Když to honíte zezadu, není to jednoduché. Po dvou kontaktních gólech jsme měli lauf, žádná větší šance na další branku už tam však nebyla. Rozhodně jsme měli lépe sehrát závěrečnou hru bez brankáře. Přehrajeme to, jeden náš hráč tam pak je proti třem soupeřům, ten vyhodí a padne z toho gól. Musíme být důslednější.

Bude teď na vás – zkušenějších hráčích – abyste v kabině zvedli sebevědomí?
Máme teď chvíli volno, hrajeme až v pátek. Musíme trošku vyčistit hlavy. Jediné, co nás vrátí k lepším výsledkům, je tvrdá práce. Musíme makat a chtít víc než soupeř. Ve Vítkovicích i proti Hradci mi přišlo, že byly pasáže, kdy soupeř chtěl body prostě víc.

Vezmete si ze zápasu něco pozitivního?
Můžeme asi trošku stavět na třetí třetině. Něco jsme si k tomu po druhé části řekli v kabině, byl trochu průvan. Zapli jsme a dali jsme do toho všechno, ale takhle musíme hrát celých šedesát minut.

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner