Mládežnický hokej

Na ledě jsou už i Tygřice! Ženy se chystají na novou sezónu

Liberec - Ve středu se k prvnímu tréninku na ledě v rámci předsezónní přípravy sešly Bílé Tygřice, které do nové sezóny vstoupí se smělými plány. "Chceme hrát kvalitní hokej, snažit se zlepšovat. Neskrýváme ani ambice v dohledné době zabojovat o postup do nejvyšší soutěže," říká hlavní trenér Jiří Vozák.

"Myslím, že časově začínáme tak akorát. Na začátku procesu ještě nebudeme úplně kompletní, příští týden už ale máme na programu přípravný zápas," prozrazuje Vozák

Právě Jiří Vozák bude stát v čele nového a na ženské hokejové scéně nesmírně renomovaného trenérského kolektivu. Jako někdejší asistent trenéra u ženské reprezentace, se kterou absolvoval například i olympiádu, bude mít k dispozici také manžele Jana Lucáka a Nicol Lucák Čupkovou. Společně Bílé Tygřice povedou do dalšího roku v 1. lize, tedy druhé nejvyšší soutěži.

"Jsem hrozně rád, že jsme dostali podporu klubového vedení ženský tým trošku refreshovat," cení si Lucák, který také působí u ženských mládežnických reprezentací. "Zapracovali jsme na nových posilách právě z mládežnických nároďáků, pracovat ale rozhodně budeme i se současnými tygřími hráčkami. Chceme, aby právě ony vytvořily silné a stabilní jádro týmu, na které bude spoleh nejen na ledě," přeje si.

"Na skladbě kádru dál pracujeme," potvrzuje Vozák. "Brankářky máme kvalitní, chceme posílit hlavně v poli. Za každou kvalitní posilu budeme rádi," ujišťuje.

Velkým lákadlem pro hráčky bude bezesporu i spolupráce s Nicol Lucák Čupkovou – trojnásobnou nejlepší hokejistkou Slovenska, která v současní době také na mezinárodní scéně vede slovenskou dívčí reprezentaci U16.

"Chceme mít dobře nastavené tréninky, které budou děvčata bavit a zároveň nás budou posouvat. Nejbližší cíl je zapracovat na individuálních dovednostech, tam nás aktuálně nejvíce tlačí bota. Věřím, že jako trenérka zúročím své hráčské zkušenosti právě ve prospěch děvčat a jejich co nejlepšího růstu," svěřuje se Lucák Čupková.

A týmové cíle směrem k sezóně? "Chceme hrát kvalitní hokej, snažit se zlepšovat. Neskrýváme ani cíle v dohledné době zabojovat o postup do nejvyšší soutěže," nebrání se ambicím hlavní kouč Jiří Vozák. "Zároveň bychom v budoucnu chtěli vytvořit kompletní servis a stabilní akademii žen, která bude mít denní program a pro hráčky bude lákavou destinací," divá se ještě dál Jan Lucák.

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner