Mládežnický hokej

Na nováčkovských kempech NHL působí pětice Tygrů!

Skoro padesátka českých nadějí se v červenci předvedla na rozvojových kempech organizací NHL a třicítka dostala pozvánku na nováčkovské kempy, které se v zámoří rozbíhají nyní. Je mezi nimi i pětice hráčů, kteří působili v naší akademii.

Seznamy pozvaných hráčů se v září z citelné části překrývají s těmi červencovými. Tentokrát samozřejmě scházejí zejména talenti, kteří po draftu pokračují ve stávajících působištích nebo se do Evropy vrátili.

Nejzkušenějším hráčem spojeným s Libercem, který si aktuálně snaží v zámoří vybojovat co nejlepší pozici, je nejlepší střelec loňské základní části seniorské extraligy Jakub Rychlovský. V prvním utkání prospektů dokonce naskočil v elitním detroitském útoku a proti Dallasu přispěl gólem k vítězství 5:1.

Rychlovský se v uplynulé sezóně setkal v jednom týmu i s Jakubem Dvořákem, který už byl draftovaný do organizace Los Angeles Kings a ani letos nechybí na nováčkovském kempu. Vysoký obránce se bude snažit navázat na loňský kemp, kde jakožto čerstvá akvizice draftu zanechal výborný dojem.

Hned dvojici hokejistů s tygří minulostí nabízí nováčkovský kemp Bostonu Bruins. Zatímco útočníka Adama Měchuru si příznivci libereckého mládežnického hokeje zcela jistě pamatují zejména ze sezóny 2021/22, kdy zaznamenal neskutečných 84 bodů ve 42 zápasech juniorské extraligy, obránce Tomáš Cibulka v naší akademii působil jen krátce v covidem silně poznamenaném ročníku 2020/21.

V dorostu tygří akademií prošel rovněž útočník Jaroslav Chmelař. Ten už byl draftovaný organizací New York Rangers, která jej nyní s dalšími prospekty pozvala na nováčkovský kemp.

Všem hráčům na kempech přejeme hodně úspěchů!

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner