Ohlasy k zápasu

Na všechno jsme se nadřeli, smutní po Vítkovicích Oscar Flynn

Vítkovice/Liberec - Bílí Tygři vyšli poprvé v sezóně gólově naprázdno, když jejich střelcům vystavila stopku vítkovická obrana v čele s gólmanem Lukáše Klimešem. Ten úspěšně lapil všech 32 libereckých střel z nichž hned 18 ve třetí třetině. Celkem osm pokusů měl poté na svědomí útočník Oscar Flynn.

Jak se ohlížíš za zápasem ve Vítkovicích?
Bylo to bojovné utkání. Rozhodly dva góly a my měli dost šancí na to, abychom nějaký dali a přelomili to na svoji stranu. Bohužel jsme v některých aspektech byli přepracovaní a dopadlo to tak, jak to dopadlo.

Chyběly vám síly po vašich vyloučeních?
Je to možné. Někdy to tak je a občas souboje nebyly takové, jak bychom chtěli. Oni vyndávali puk ze svého pásma poměrně jednoduše, my se tam naopak nedokázali delší dobu udržet. Na všechno jsme se nadřeli.

Na druhou stranu jste všechna oslabení ubránili. Můžete to být pro vás určitá vzpruha?
Určitě. Byla to parádní práce od kluků, která je hrají. Některé fauly ale byly zbytečné. My jsme měli přesilovky a nevyužili je. Mohli jsme si jimi naklonit utkání na svou stranu, ale nepomohli jsme si.

Jiří Kudrna o utkání
Měli jsme spoustu ztrát kotoučů a po druhé třetině jsme měli snad čtrnáct střel na branku. Na to, co je v celé sezoně naše silná stránka, tedy dobrá ofenziva, hodně šancí, hodně vstřelených branek, si myslím, že dvě třetiny byly z naší strany bezzubé.

V závěru jste zkusili risk se šesti hráči proti čtyřem. Čím si vysvětluješ to, že jste tuto výhodu nevyužili?
Nevím, jestli to na konci už pak byla nějaká frustrace. Nebyl tam od nás takový tlak do brány, jaký by měl být. Když hrajete poslední minutu a prohráváte o dva góly, měli byste to tam tlačit víc.

Ty osobně jsi měl hned osm střeleckých pokusů. Byl klíčovým faktorem výhry domácích brankář Lukáš Klimeš?
Samozřejmě chytal dobře. Ale myslím si, že počet střel od nás nebyl nějak velký a v některých situacích jsme mu to možná i ulehčili. Příště musíme hrát lépe a hlavně důrazněji. Když nedáme gól, tak to dopadne takhle.

Poprvé v sezóně jste soupeři nedali ani branku...
Někdy to gólmana trefilo, ale asi dobře vytipoval úhel. Od něj to byla dobrá práce. My na tom musíme makat dál. Věřím, že v příštím zápase to bude zase na naší straně, dáme góly a vyhrajeme.


Oscar Flynn byl vyhlášen nejlepším hráčem liberecké strany

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner