Aktuální zprávy

Návrat v nové roli. Jelínek bude u Tygrů rozvíjet talenty

Liberec - Bílí Tygři ve svých řadách vítají staronovou tvář. Není to tak dávno, co v klubu po devíti letech skončil dlouholetý kapitán Petr Jelínek, který nejprve přijal nabídku Plzně, aby nakonec nastartoval kariéru skauta ve službách Los Angeles Kings. Pod Ještědem ale nekončí, pracovat tu bude jako kouč hráčského rozvoje.

Bývalý dlouholetý kapitán Bílých Tygrů Petr Jelínek má za sebou turbulentní období. Po konci sezony nejprve prohlásil, že by si rád prodloužil bohatou kariéru. V tu dobu už bylo přitom jasné, že v Liberci jako hráč pokračovat nebude. Jeho volání vyslyšela plzeňská Škodovka, se kterou podepsal dvouletou smlouvu. Jenže o pár týdnů později se Jelínkovi ozvalo vedení Los Angeles Kings s nabídkou práce skauta a vše bylo jinak. Devětatřicetiletý útočník ofertu přijal, čímž zároveň ukončil aktivní kariéru.

Kromě skautingu se ale na nové roli dohodl také s Bílými Tygry, kde bude působit jako development kouč, který má na starosti rozvoj mladých hráčů. "Předběžně jsem byl domluvený s vedením klubu, že jestli nepřijde jiná nabídka, mohu tu pokračovat v nové funkci. Skautování pro LA mi tu spolupráci s Tygry časově umožňuje a ani organizace Kings nemá proti mé další roli žádné výhrady. Jsem rád, že tu mohu zůstat a doufám, že budu odvádět dobrou práci."

Jelínek tak rozšíří stávající realizační tým, ve kterém letos nově přibyl i asistent trenéra Boris Žabka. "Zapojení Petra Jelínka je pro klub skvělá zpráva. Jeho vytížení pro organizaci Los Angeles Kings i nám dává možnost využít jej v pozici trenéra hráčského rozvoje. Na starosti bude mít dovednosti i mentální připravenost především mladých hráčů. Petr s námi absolvoval už několik tréninků a já jsem z jeho zapojení nadšený," řekl hlavní kouč Filip Pešán.

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner