Ohlasy k zápasu

Nějaké provokace? Z toho už jsem vyrostl, směje se Branko Radivojevič

Liberec - Ve druhém utkání s Mladou Boleslaví se Branko Radivojevič pořádně činil. Jednu branku dal, na dvě nahrál a zároveň byl u mnoha dalších šancí. "Dařilo se nám, ale v dalších zápasech to mohou být klidně jiné formace. Hlavní je výhra," usmíval se po zápase zkušený útočník.

Jak bys druhý duel zhodnotil?
Byl to opět velmi těžký zápas. O to víc mě těší, že jsme ho zvládli. Měli jsme velmi dobrý vstup do utkání, bohužel jsme z toho ovšem nedokázali vytěžit víc, než jeden gól. Boleslav hrála trpělivě, navíc je držel brankář. Dejme tomu od půlky zápasu už byla hra víceméně vyrovnaná, nám se ale díky bohu poslední dobou daří třetí třetiny. Tu jsme i tentokrát zvládli a do Boleslavi pojedeme s vedením 2:0.

Skóre 5:2 vypadá jednoznačně, průběh však takový nebyl, že?
Ještě první část třetí třetiny byla strašně vyrovnaná, Boleslav hrála dobře a Jánko nás několikrát podržel. Ale jak jsem už říkal, třetí třetiny se nám daří a nakonec to vyšlo také tentokrát, když jsme v ní rozhodli.

Před svou vstřelenou brankou jste ujeli do přečíslení, zvažoval jsi nahrávku?
Jeli jsme snad čtyři na jednoho. (smích) Laky mi dobře posunul puk, já ho táhl po pravé straně. Už jsem byl dost blízko na to, abych přihrával, tak jsem zvolil střelu a naštěstí se mi to podařilo. Je úplně jedno, kdo góly dá, hlavní je, že máme druhé vítězství.

Plánoval jsi, že střelu umístíš přesně takto?
David Rittich chytá velmi dobře, ale víme, že nahoře mívá trochu místa. Viděl jsem, že by se to tam mohlo vejít, ale člověk u toho samozřejmě musí mít také štěstí.

Podařilo se vám zvítězit ve dvanáctém zápase v řadě, všímáte si této série?
Samozřejmě je to pěkná bilance, ale za sebe musím říct, že tohle vůbec nesleduji. Soustředíme se jen na play-off. Teď nás čekají dva zápasy na ledě soupeře. Nesoustředíme se na to, abychom tam rozhodli, myslíme jen a jen na třetí zápas. Na nic jiného.

Vaší formaci se v posledních zápasech daří, cítíte se v play-off lépe?
To je úplně jedno. Myslím, že jsme jako formace šlapali tak nějak po celou sezonu. Někdy to šlo lépe, jindy hůř, ale máme celkem čtyři lajny a vždy alespoň dvě zabraly. V pátek se dařilo té naší, jindy jiné. To je naše obrovská výhoda.

Na ledě se opět mnohokrát přiostřilo, nepřekračují některé zákroky hranici únosnosti?
Je to play-off, navíc derby. To k tomu zkrátka patří. Nemůžeme se nechat vyprovokovat, musíme zůstat disciplinovaní. Dokud budeme hrát v pěti hráčích, máme větší šanci uspět.

Jsou zápasy s Mladou Boleslaví skutečně tak vyhecované?
Všichni víme, jak to je. Mají v týmu kopec exlibereckých hráčů, pro které je derby ještě prestižnější. Chtějí se co nejvíce předvést. Už teď se těším na pondělí a úterý do Mladé Boleslavi, určitě tam bude výborná atmosféra.

Jak sám na ledě vnímáš různé provokace protihráčů?
Z toho už jsem trochu vyrostl. (úsměv) Vždycky se navzájem tak trochu zastrašuje, sám jsem si tím v kariéře už hodněkrát prošel, ale beru to spíš tak, že je lepší se soustředit sám na sebe, než na nějaké řeči kolem.

Co v pondělí a v úterý od soupeře očekáváš?
Víme, že to budou vyrovnané zápasy. Na druhou stranu, v sezoně jsme je tam dokázali porazit, tušíme, jak na ně. Trenérský štáb nám dodal spoustu informací, víme o nich takřka všechno, ale stejně tak oni o nás. Nemyslím si, že by nás tam dokázali něčím překvapit. Určitě se budou snažit na nás vletět, ale musíme vydržet prvních deset minut a hra se vyrovná. Rozhodně máme sílu a zkušenosti na to tam vyhrát.

Branko Radivojevič pózuje

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner