Aktuální zprávy

Nejlepší obránce uplynulé sezóny Uvis Janis Balinskis míří na mistrovství světa!

Liberec - Světový šampionát už na sebe nenechá dlouho čekat, a tak i Lotyši odhalují svou nominaci. Pozvánku na domácí turnaj obdržel nejproduktivnější bek uplynulé základní části Uvis Janis Balinskis!

Vlétl do nového angažmá jako uragán a sbíral jeden bod za druhým. I takto by se dala popsat turbulentní sezóna lotyšského šikuly, který se v tygří kabině velmi rychle aklimatizoval. Za své kvalitní výkony si kromě smlouvy v NHL vysloužil i pozvánku do přípravného kempu před mistrovstvím světa.

Uvis Janis Balinskis o blížícím se mistrovství světa
Bude to pro mě speciální. Mistrovství se v Rize konalo už dva roky zpátky, ale byla zde mnohá omezení kvůli pandemii. Letos to bude jiné a hlavně nás budou moci přijít podpořit fanoušci.

Uvis Janis Balinskis nakonec zůstal v lotyšské sestavě až do samotného konce a obdržel tak nominaci na turnaj, kde si minimálně v základní skupině zahraje před vlastními fanoušky. Pro Uvise to bude přitom již páté mistrovství světa v hokeji, na kterém se představí.

Světový šampionát startuje v pátek 12. května a Lotyše čeká hned na úvod velmi těžký soupeř, konkrétně výběr Kanady. Bílí Tygři tímto gratulují Uvisovi k nominaci a přejí mu hodně štěstí na mezinárodní půdě!


Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner