Preview k zápasu

Není kam uhnout! Tygři budou v neděli odvracet konec sezóny

Liberec - Po prohře v pátém finálovém duelu se Bílí Tygři ocitli v nezáviděníhodné pozici, z níž vede jedna jediná a pořádně zapeklitá cesta. Její první část čeká na Pešánovy svěřence v neděli od 17:20. Úkol zní jasně - vyhrát.

Pod tlakem

Už dvakrát v sérii dokázali smazat náskok soupeře. Teď je potřeba, aby se to Bílým Tygrům povedlo i napotřetí. Případná prohra v Třinci už by totiž znamenala konec extraligové sezóny a korunovaci nového šampióna.

A to se přitom v pátém duelu dlouho zdálo, že by se Severočeši poprvé mohli ujmout vedení v sérii. Oceláři však v napínavém utkání dvakrát zneškodnili liberecký náskok a v nekonečném prodloužení nakonec rozhodli o svém vítězství. Tygrům tak zůstane na jejich nejdelší zápas v historii jen hořká vzpomínka.

Kompletní reportáž naleznete zde.

Uvidí diváci opět prodloužení?

Extraligové finále mezi Libercem a Třincem je až extrémně vyrovnané, o čemž svědčí fakt, že poslední dva duely dospěly až do prodloužení. A co víc, na vítěze se čeká déle a déle. Zatímco v Třinci rozhodl o vítězství šelem v 75. minutě Tomáš Havlín, branka Ondřeje Kovařčíka z pátého duelu padla až ve druhém prodloužení, konkrétně v 87. minutě.

Celá finálová série se zatím řídí jasným vzorcem. Oceláři jsou úspěšní výhradně v lichých duelech, v těch sudých zase kralují šelmy. To je, vzhledem k šestému zápasu, dobrý signál pro tygří příznivce.



Excelentní brankáři

Oba finalisté mají spoustu společného, a možná také proto je série o Masarykův pohár tak vyrovnaná. Jedním z pojítek Liberce a Třince je obrovský nadstandard mezi třemi tyčemi. Šimon Hrubec i Roman Will jen dokazují svou extratřídu procentuální úspěšností zákroků kolem 93 %. Šesté střetnutí bude hodně i o nich.

Jak to celé dopadne a jestli bude třinecká Werk aréna svědkem korunovace nového šampiona či zmrtvýchvstání libereckých šelem, uvidíme v neděli. Šesté finále je naplánováno na 17:20 a opět neunikne ani kamerám ČT sport a O2TV.

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner