Ohlasy k zápasu

Od druhé třetiny jsme přestali hrát, mrzelo Faška-Rudáše

Liberec – Bílí Tygři rozjeli sérii čtyř domácích představení v řadě a hned na úvod je prověřil do té doby neporažený Litvínov. Ještě v 19. minutě to vypadalo na povedenou první dvacetiminutovku, pak ale těsně před sirénou dostaly šelmy gól do šatny a soupeř ve zbytku utkání kompletně převzal otěže. Výsledné prohře 2:4 nakonec nezabránil ani dvoubrankový Martin Faško-Rudáš. Jaké bylo jeho hodnocení?


V zápase jste vedli, nakonec jste ale náskok ztratili chvíli před první přestávkou. Byl to klíčový moment duelu?
Určitě, protože nás to stálo kus psychických sil, mohli jsme jít do druhé části s větším sebevědomím. Nesmí se nám ale stávat, že takto přestaneme hrát.

Co se změnilo směrem do prostřední periody?
Nezměnilo se v podstatě vůbec nic. My jsme úplně přestali hrát a pak jsme dostali gól z přesilovky, což je dostalo na koně. Ve třetí třetině jsme se zkusili vrátit k naší hře, ale už jsme nedokázali průběh zvrátit.

Z venku se vám daří vozit body, ale doma to zatím nejde...
Je to nepříjemné. Musíme to otočit, a to ideálně co nejdřív, protože nás tady čekají ještě další tři utkání v krátkém časovém sledu.

Tomáš Filippi o domácí nepohodě
Mrzí nás to. Samozřejmě, že nechceme doma ani venku ztrácet body. Musíme být příště u nás v pásmu a u nich před bránou poctivější.

K oběma brankám jste si pomohli díky početním výhodám. To je jistě pozitivní, ne?
Jsme rádi, že nám to v přesilovkách napadalo. Musíme se od toho hlavně odrazit a pokračovat v tom.

Chemici i po tomto duelu zůstávají neporaženi. Bylo to na jejich hře znát?
Vyhráli všechno, co mohli, a je to na nich samozřejmě znát. Hrají nepříjemný hokej a nevyvíjí na sebe zbytečně tlak, což jim také vychází.

Litvínov je tvůj oblíbený soupeř, v posledních třech domácích utkáních máš proti němu sedm branek. Čím to je?
Já se snažím hrát pořád stejně, ale zrovna proti Litvínovu mi to tam celkem padá. V soupeřích ale nedělám rozdíly a připravuji se pořád stejně.

Má to ale i tak člověk trochu v hlavě?
Já osobně to takhle nevnímám. Chodím od zápasu k zápasu a jak jsem říkal, snažím se hrát furt stejně. Když se zrovna trefím, tak jsem za to rád.

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Dnes v 18:00 | Muži
Bílí Tygři Liberec
HC Škoda Plzeň
×
Dnes v 16:30 | U17
Banes Motor Č. Budějovice
Bílí Tygři Liberec