Aktuální zprávy

Offline rozhovor: Karel Mlejnek odpovídal na vaše dotazy!

Liberec - Před první reprezentační přestávkou jste měli příležitost pokládat dotazy asistentovi trenéra Filipa Pešána Karlu Mlejnkovi. Čelil velmi široké paletě dotazů, na něž vám nyní přinášíme odpovědi.

Jak mají v realizačním týmu s kolegy rozdělené funkce? Podle jakého klíče vybírají, který z brankářů naskočí do kterého utkání? A zvažuje tým posílení nějakého postu? Nejen na tyto otázky mladý trenér odpovídal. Vybrané odpovědi naleznete přímo v článku, všechny pak v plném znění v příslušné sekci Ptejte se, kterou naleznete zde.

Jak se Karlu Mlejnkovi líbí město?
Za tu krátkou dobu, co tu jsem, vnímám Liberec jako přirozené centrum regionu s nádherným okolím, lesy, přírodou, ale také sportovním vyžitím. V červnu a v červenci, kdy ještě nebylo tolik práce, jsem si prošel centrum města, s dětmi jsem vyrazil do zoologické zahrady. Takové ty hlavní dominanty Liberce jsem si prošel.

Sleduje mladé hráče z juniorky a dorostu?
Rozšířil bych to ještě o Benátky. Monitoring je o názorech a informacích od hlavních trenérů jednotlivých týmů a případně od Vládi Čermáka, který je naším skautem pro první ligu. Teď už nám i Benátky velmi dobře analyzuje a pitvá Honza Morkes, který takto jinak už delší dobu pracuje s A-týmem. Já konkrétně jsem už byl na dvou nebo třech utkání Benátek. V programu, kdy hrajeme tři utkání týdně, to sice není jednoduché, ale je nutné si na to najít čas. Pro nás je dobré, že máme k dispozici záznam každého utkání, takže nemáme problém prohlédnout si konkrétně jakéhokoliv hráče, kterého chceme zařadit do A-týmu. Několikrát už jsem se byl samozřejmě také podívat na utkání juniorky.

Jak má realizační tým rozdělené kompetence?
Skladbu tréninku připravujeme společně, tréninky samotné pak vede na ledě Filip. My plníme roli asistentů, říkáme hráčům určité detaily a jsme tam proto, aby byl trénink co nejvíc plynulý. Po tréninkové jednotce se věnujeme hráčům a jejich individuálnímu rozvoji. S Alešem Vladykou a Filipem dále připravujeme mítinky, kde hráčům ukazujeme situace z předchozích utkání nebo přípravy na dalšího soupeře. Co se týká utkání, koučink útočníků má na starosti Filip, obránce zase já. Na přesilové hry a oslabení jsou formace dané, když už je ale potřeba do toho nějak zasáhnout, je to opět na Filipovi. Do klasické power-play jsme se zatím dostal jen jednou, ale jinak jsme domluvení, že tu zase vedu já.

Kdo z mladíků by to podle Karla Mlejnka mohl dotáhnout do národního týmu?
Liberecká organizace má velké množství kvalitních mladých hráčů. Velký pokrok udělal například Dominik Lakatoš, u kterého se ten pokrok projevuje už i na pohybu v sestavě nebo na jeho produktivitě. Pokud bude takto dál pracovat, mohl by to dotáhnout daleko. Ale faktorů, které to ovlivňují, je více. Mezi ty nejdůležitější patří píle a pracovitost. Jsou tu i další nadějní mladí hráči, ať už je to Honza Ordoš, Filip Pyrochta nebo Tomáš Havlín. Je tu dost dalších kluků, otázka je, jestli berete do této kategorie i hráče, kterým už je třeba přes dvacet let.

Je spokojen s výkony mužstva?
Začátek byl pro nás velmi těžký. Mužstvo se po změnách na konci minulé sezóny trochu formovalo a myslím si, že jsme se každodenní prací postupně dostali tam, kde bychom se chtěli pohybovat. Že bychom ale byli absolutně spokojení, to asi nikdy nebudeme….

Všechny odpovědi Karla Mlejnka naleznete zde.

Trenéři Pešán a Mlejnek se radí

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner