Preview k zápasu

Poslední venkovní výjezd před play-off, Tygři míří do Českých Budějovic

Liberec - Bílí Tygři se chystají na svůj předposlední zápas v základní části, který definitivně může určit směr, jakým se svěřenci Patrika Augusty vydají v play-off. Důležité klání na ledě šestých Českých Budějovic začne v neděli o páté odpolední.

Bílí Tygři Liberec versus HC Motor České Budějovice

Cílová rovinka v boji o čtyřku

V zápase mezi Bílými Tygry a Motorem půjde nepochybně o hodně. Zatímco před úvodním vhazováním živí naději na přímý postup do čtvrtfinále stále ještě oba soupeři, po skončení 59. kola ji minimálně jeden tým ztratí. Českobudějovičtí jsou s 89 body aktuálně šestí, Bílí Tygři jsou o tři body zpět.

Boj o elitní čtyřku si oba týmy zkomplikovaly v minulém kole. Šelmy padly doma s brněnskou Kometou, Jihočeši pro změnu podlehli Vítkovicím. Vzhledem k tomu, že se tak stalo až po prodloužení, si svěřenci bývalého vynikajícího beka Jaroslava Modrého pomohli alespoň bodem.

Adam Najman o šanci vyhnout se předkolu
Nějaká naděje tam ještě je. Hlavně se musíme soustředit na sebe a do každého zápasu jít naplno. Buď půjdeme přímo, nebo přes předkolo, rozhodně ale ze sebe vydáme maximum!

Koho sledovat

Českobudějovický Motor se v letošní sezóně může spolehnout na velmi zkušený kádr, v jehož středu exceluje především Lukáš Pech (21+35). Nejlepší střelec a zároveň nejproduktivnější hráč Jihočechů je dokonce druhý v kanadském bodování celé ligy, lépe je na tom pouze Sparťan Filip Chlapík.

Marek Zachar by se mohl stát pátým libereckým hráčem, který by v základní části mohl pokořil hranici deseti branek. Drobného rychlíka dělí od dvojciferného počtu gólů jedna jediná trefa.

Pokaždé o jeden gól

Vzájemná střetnutí Severočechů s Motorem provázejí v probíhajícím ročníku těsné výsledky. V každém případě se vítěz utkání musel mít na pozoru až do závěrečné sirény, poněvadž všechny tři duely rozhodl jeden gól. Dvakrát slavili Jihočeši, jednou Tygři.

Jestli i tentokrát přenese utkání Liberce a Českých Budějovic drama až do samotného konce, uvidíme v neděli. Úvodní buly je na ledě Budvar Arény naplánováno na 17:00.

Poslední vzájemný zápas

Bílí Tygři Liberec - HC Motor České Budějovice 1:2
Branky a nahrávky:
29. M. Zachar (Birner, Kváča) – 48. Gulaš (J. Ondráček, Šenkeřík), 55. Pech (Gulaš).

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner