Ohlasy k zápasu

Potřebovali jsme to jako jako sůl, hodnotí bodový zisk Michal Bulíř

Severočeši si po úterním vítězství nad Kometou konečně spravili chuť a můžou se tak radovat z přerušení nepříjemné série. V utkání měli Tygři k dispozici pouze dvě přesilovky, jednu z nich však proměnili důležitým zakončením Michala Bulíře. „Nebyla to vůbec sehraná situace nebo signál, šli jsme tam prostě s tím, že budeme střílet,“ popisuje.

Utkání s Kometou mělo z vaší strany lepší parametry než v předchozích utkáních. Jak jsi s výkonem týmu spokojen?
Konečně jsme hráli tak, jak jsme chtěli. Myslím, že to bylo vidět, celé mužstvo bylo stmelené a organizované. Potřebovali jsme to jako sůl, ale už několik zápasů dozadu. Jsme rádi, že to vyšlo teď, snad to bude výhra, od které se odpíchneme, a uděláme sérii, která bude přesně opačná.

Minulý rok jste prohráli rovněž pětkrát za sebou a poté jste urvali tři body na Spartě. Vidíš tu jistou paralelu?
Je to tak. Bavili jsme se o tom i v kabině, loni jsme byli v úplně stejné situaci. Duel na Spartě to tenkrát zlomil. Utkání s Kometou se k tomu dá celkem přirovnat. Zápas probíhal tak, jak jsme chtěli my. Když diktujete tempo hry, tak to soupeře znejistí. Až na ten závěr jsme Brno podle mě k ničemu vážnějšímu nepustili. Důležitá byla naše obětavost, agresivita a důraz v soubojích.

Moravané ovšem v závěru snížili na rozdíl jediné branky. Jak moc vás to znervóznilo?
Když vedete o jednu nebo dvě branky, tak to bývá tak, že soupeř si v závěru chce ten tlak vytvořit. Možná nás to trochu znervóznilo, v závěru jsme byli obětaví a rozhodla naše hra. Jednoduše jsme puky posílali pryč z obranného pásma a tím jsme to dotáhli do konce.

Odehrávalo se před zápasem v kabině něco zvláštního?
Vážné promluvy v kabině jsme měli už i před předchozími duely. Ta série proher byla dlouhá. Říkali jsme si hodně věcí a konečně se to zlomilo.

Jak se ohlížíš za svým přesilovkovým gólem? Byla to celkem rychle sehraná akce, takto byste si asi přáli, aby to vypadalo...
Konečně jsme se prosadili i v početní výhodě. Nebyla to vůbec sehraná situace nebo signál, šli jsme tam prostě s tím, že budeme střílet. I z té nepovedené rány se to tam podařilo došťouchnout.

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner