Aktuální zprávy

Představení soupeře: Pokračování čtvrtfinálové rivality s Hradcem

Liberec - Oslavy nezapomenutelného obratu v pátém zápase předkola už pod Ještědem naplno vystřídaly soustředěnost a přípravy na čtvrtfinále. Bílé Tygry čeká královéhradecký Mountfield, se kterým se za posledních šest let utkají v play-off už potřetí. Všechna vzájemná setkání ve vyřazovacích bojích se navíc pojí právě se čtvrtfinále.

Program čtvrtfinále

Neděle 19. března: Mountfield HK - Bílí Tygři Liberec (16:40, ČT Sport)
Pondělí 20. března: Mountfield HK - Bílí Tygři Liberec (17:00, O2 TV sport)
Čtvrtek 23. března: Bílí Tygři Liberec - Mountfield HK (19:00, O2 TV Sport)
Pátek 24. března: Bílí Tygři Liberec - Mountfield HK (17:00, ČT Sport)

Neděle 26. března: Mountfield HK - Bílí Tygři Liberec (případný 5. zápas)
Úterý 28. března: Bílí Tygři Liberec - Mountfield HK (případný 6. zápas)
Čtvrtek 30. března: Mountfield HK - Bílí Tygři Liberec (případný 7. zápas)

Vzájemná bilance

V sérii na čtyři vítězná utkání se Liberec utká s Hradcem Králové. Bilance ze vzájemných zápasů byla kvůli těsnému souboji o čtvrté místo hodně diskutovaná už v závěru základní části. Střetnutí Bílých Tygrů s Východočechy byla v aktuální sezóně nesmírně vyrovnaná. Oba týmy jednou vyhrály za tři body a jednou slavily v prodloužení. Rozdíl ve skóre tvoří pouhý jeden gól, a to ve prospěch našeho protivníka.

Trenér Patrik Augusta o nadcházející sérii
Budeme nachystaní, moc se na tu sérii těším. S Hradcem to je vždy hodně vyhecované. Plzeň nás podle mě dobře prověřila, hraje velmi podobný styl jako náš další soupeř.

Liberečtí se s Mountfieldem v nejvyšší soutěži utkávají teprve od sezóny 2013/14, kdy došlo k přestěhování tehdejšího extraligového týmu z Českých Budějovic právě na východ Čech. V play-off se ovšem potkají už potřetí, vždycky se tak přitom stalo právě ve čtvrtfinále. Účty jsou vyrovnané – v ročníku 2017/18 nejprve slavil Hradec po dramatu 4:3 na zápasy, v sezóně 2020/21 Tygři soupeře přehráli bez ztráty jediného duelu 4:0.

O soupeři

Hradec Králové se během letošní sezóny dlouho schovával v extraligovém průměru. Formu ovšem načasoval perfektně, a v závěru základní části si připsal deset tříbodových výher za sebou, čímž o jednu výhru nedosáhl na extraligový rekord. Jelikož tou dobou gradovali svoji formu i Tygři, byl z toho parádní souboj na dálku o čtvrté místo tabulky.

Útočník Adam Najman vyhlíží čtvrtfinále
Moc se na to těším, kvůli tomuhle hokej hrajeme. Připravíme se na Hradec s videem, dobře potrénujeme a v neděli na ně vlétneme. Jsme teď rozjetí, musíme toho využít.

Klubovou tabulku kanadského bodování opanoval v základní části útočník Jakub Lev s bilancí 15+24. Hranici třiceti bodů pokořili také další tři forvardi – Christophe Lalancette, Lukáš Cingel a Aleš Jergl. Do výborné formy se rozchytal Henri Kiviaho, který s úspěšností 92,45 % a průměrem 1,85 gólu na zápas patřil k ligové špičce. Pikantní bude série pro dvojici Richard Nedomlel - Mislav Rosandić, která v rámci hostování nastoupí proti svým kmenovým týmům.

První domácí zápas série odehrají Bílí Tygři ve čtvrtek 23. března. Informace o prodeji vstupenek na čtvrtfinále naleznete zde.

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner