Představujeme soupeře

Představujeme soupeře: S kým se Tygři utkají ve Švýcarsku?

Liberec – Bílí Tygři se po loňské pozitivní zkušenosti vrací na švýcarský turnaj La Coupe des Bains. Celkově se bude jednat o jejich třetí účast. Svěřenci Filipa Pešána stejně jako před rokem vyzvou Fribourg-Gotterón a Lausanne. Novinkou pak bude duel s týmem HC Ajoie.

Program turnaje

Úterý 27. srpna: HC Lausanne - Bílí Tygři Liberec (20:15)
Čtvrtek 29. srpna: HC Fribourg-Gottéron - Bílí Tygři Liberec (19:30)
Pátek 30. srpna: HC Ajoie - Bílí Tygři Liberec (20:15)

HC Lausanne

Lausanne dalo v minulé sezóně zapomenout na nezdary z té předcházející a znovu patřilo mezi nejlepší švýcarské kluby. Z třetího místa po základní části se ostatně probilo až do finále. V něm se ale po sedmizápasové bitvě muselo sklonit před Curychem. Mužstvo od Ženevského jezera má ve svých řadách hodně zahraničních hráčů, především Finů. Právě jeden z nich, Antti Suomela, byl v loňském ročníku nejproduktivnější hráč týmu s 41 body. V Lausanne nově působí i český bek David Sklenička, jenž se do Švýcarska přesunul z KHL.

Filip Pešán o turnaji ve Švýcarsku
Budou to velmi těžké zápasy se špičkou švýcarské ligy. Před rokem to pro nás byla výborná zkušenost. Beru to i jako teambuilding. Strávit dlouhou cestu v autobuse a poté čtyři dny ve Švýcarsku je pro mužstvo velmi užitečné.

HC Fribourg-Gotterón

Také Fribourg byl soupeřem Liberce i před rokem a na kvalitě tento tým rozhodně neztratil. V základní části obsadil druhé místo a společně s Curychem překonal magickou hranici 100 bodů. V play-off ovšem vypadl v semifinále právě s Lausanne. Největší ofenzivní zbraní Fribourgu je bezesporu Švéd Marcus Sörensen, jenž minulý ročník ovládl produktivitu National League s 63 body v 52 zápasech. Mezi forvardy nalezneme i jednoho Čecha, jednadvacetiletého Dominika Biniase, který ve Švýcarsku působí již od třinácti let. Bránu poté hájí tradiční účastník mistrovství světa Reto Berra.

Adam Musil o turnaji ve Švýcarsku
Bude hezká změna zahrát si proti kvalitním týmům také z jiné ligy a věřím tomu, že to pro nás bude skvělá zkouška. Švýcarsko jako takové je samozřejmě na týmové stmelení hezké samo o sobě. Je super, že se tak můžeme lépe poznat.

HC Ajoie

Zatímco předchozí dva kluby patří mezi švýcarskou, potažmo evropskou špičku, Ajoie pochází z opačného pólu tabulky. V roce 2021 se probojovalo do National League a od té doby je jejím pravidelným účastníkem, pokaždé ovšem skončilo s výraznou ztrátou poslední. Tým z města Porrentruy se rovněž hodně spoléhá na krajánky. V tabulce týmového bodování bylo minulou sezónu hned prvních pět míst obsazeno cizinci. S Ajoie se Tygři střetnou vůbec poprvé v historii a duel bude jistě speciální pro libereckého kouče Filipa Pešána, jenž toto mužstvo trénoval před svým posledním návratem pod Ještěd.


Vojtěch Budík (vlevo) při zápase s Lausanne před začátkem minulé sezóny

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Dnes v 13:30 | U17
HC Škoda Plzeň
Bílí Tygři Liberec
×
Dnes v 17:00 | U20
Bílí Tygři Liberec
HC VERVA Litvínov