Aktuální zprávy

Překonání osobních maxim: Kdo všechno zažil svou nejlepší sezonu?

Liberec — Šelmám sice uplynulá sezona skončila už ve čtvrtfinále, plno hráčů si v ní ale vytvořilo mnoho osobních rekordů. Zejména pokrok u mladých hráčů je pak velkým příslibem do budoucna. Jací Tygři tedy odehráli životní sezonu?

Mladé pušky

S 38 body patřilo dělené první místo týmové produktivity Adamu Najmanovi. To je zlepšení produktivity z minulé sezony o dvaadvacet bodů a stanovení nového maxima jak v brankách, tak především asistencích, kterých si připsal hned 29. I ve vyřazovacích bojích navíc patřil k tahounům mužstva. Za vyvedenou sezonu mu je odměnou nominace na reprezentační kemp, kde jihlavský rodák momentálně bojuje o závěrečnou nominaci.


Oscar Flynn řítící se do útoku

Společně s Adamem Najmanem ovládl týmovou produktivitu Oscar Flynn. Ten chytil svou šanci při marodce v týmu na podzim za pačesy a z hráče, co minulý ročník nasbíral patnáct bodů, se vyprofiloval smrtící kanonýr. Dvaadvaceti zásahy si mladoboleslavský odchovanec při své první sezoně pod Ještědem došel pro páté místo mezi střelci. Na své výkony následně navázal i ve vyřazovacích bojích ziskem 6 bodů

Velké zlepšení především v gólech předvedl Martin Faško-Rudáš. Slovenský reprezentant jich vstřelil oproti loňským třem hned deset. Pozadu nezůstal ani Jakub Rychlovský, který si vylepšil třináctibodové maximum na číslo sedmnáct. V play-off navíc patřil k nejlepším střelcům mužstva se čtyřmi góly. Další pokrok zaznamenal i Jan Šír, který zlepšil svoji produktivitu z minulé sezony o dva body na celkových devět.

K Janu Ordošovi sice už nesedí označení „mladá puška“, zaslouží si však být zmíněn. Druhý nejlepší střelec týmu totiž nastřádal devětadvacet bodů, z toho šestnáct branek. To je zlepšení o pět bodů oproti jeho rekordu z minulé sezony.


Jakub Rychlovský probíjející se soupeřovou obranou

Legionáři v zadních řadách

Uvis Janis Balinskis po dvou letech opustil Litvínov a pod Ještědem hned bodově explodoval. Z loňských třiadvaceti bodů se polepšil na ohromujících pětatřicet a s přehledem ovládl produktivitu obránců. V play-off si pak v deseti zápasech připsal na obránce obdivuhodných sedm bodů. Jako třešničkou na takhle vyvedené sezoně mu pak v květnu bude mistrovství světa v jeho domovině.

Pozadu nezůstal ani T.J. Melancon, který ve své druhé sezoně dosáhl na hranici sedmadvaceti bodů, což je víc jak dvojnásobkem jeho předchozího třináctibodového maxima. Na nárůstu se podíleli hlavně jeho nahrávací schopnosti. Ontarijský sympaťák si připsal o deset více pasů než rok minulý — celkem jednadvacet.


Uvis Janis Balinskis na puku

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner