Mládežnický hokej

Příležitost ukázat se před draftem! Dvořák zamířil na NHL Scouting Combine

Liberec - V americkém Buffalu od 4. do 10. června probíhá akce NHL Scouting Combine, kam obdrželo pozvánku 106 hráčů, kteří by měli obsadit vysoké pozice na nadcházejícím draftu NHL. Mezi čtveřicí pozvaných Čechů je i liberecký obránce Jakub Dvořák.

Na akci nechybí ani vůbec ty největší hvězdy a favorité na čelní příčky. Tedy Kanaďané Connor Bedard a Adam Fantilli, dále Američan William Smith nebo Švéd Leo Carlsson. K Niagarským vodopádům zavítali také čtyři čeští hokejisté: brankář Michael Hrabal, obránce Jakub Dvořák a útočníci Eduard Šalé a Jakub Štancl.

První dny měli hráči vyhrazené hlavně na pohovory se zástupci jednotlivých klubů. Ve středu se k tomu přidaly zdravotní prohlídky, v pátek rozhovory se zástupci médií. Kdo úspěšně projde prohlídkami, ten se pustí do testů fyzické připravenosti. Většina z nich, sedm z jedenácti, ale proběhne až na závěr v sobotu.

„Jakmile spousta mladíků pobíhá kolem a snaží se dostat na testy či zdravotní prohlídky, pokaždé se stane, že někdo není ve správný čas na správném místě. Aplikace nám ale umožní kontaktovat hráče, aby věděli, kde mají být. Usnadní jim celý průběh akce,“ citují stránky nhl.com ředitele Centrálního skautingu NHL Davida Gregoryho.

Samotný draft proběhne 28. a 29. června v Nashvillu.



Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner