Aktuální zprávy

Připomeňte si loňské play-off a nalaďte se na to letošní!

Liberec - Už ve středu to odstartuje! Zatím nevíme, na koho Bílí Tygři ve čtvrtfinále narazí, nicméně jedno je jisté. Bude to opět skvělá show! Připomeňme si naposledy loňskou mistrovskou cestu vyřazovacími boji!

Čtvrtfinále: Bílí Tygři Liberec - Piráti Chomutov 4:0

Už minulý rok vstoupili do play-off Tygři proti soupeři z předkola. Tehdy jím byli Piráti Chomutov, pro něž už samotný postup do čtvrtfinále znamenal historický úspěch. Tým trenéra Vladimíra Růžičky však pomýšlel rozhodně výš. Dopomoci k tomu měl také kanonýr Roman Červenka.

Piráti hned od prvního utkání ukazovali, že nebudou snadným oříškem. První duel rozhodli Tygři až ve třetí třetině, ve druhém definitivně odskočili také až v závěru. Oba zápasy na domácím ledě ovládli shodně 4:1. Po stěhování si ve třetím utkání Chomutovští zajistili vedení, přesto Tygři vývoj otočili.

Závěrečné střetnutí už však přineslo libereckou dominanci. Po první třetině vedl tým trenéra Pešána už 3:0 a nakonec vítězstvím 7:2 dokonal postup do semifinále.

Semifinále: Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav 4:0

V semifinále došlo na velmi zajímavé měření sil. Tygry totiž čekali rivalové z Mladé Boleslavi, kteří předtím vyřadili Mountfield HK a postarali se o historický klubový milník. Také pod Ještědem ukázali Bruslaři, že se s nimi muselo počítat.

V prvním utkání se ujali vedení, tygří odpověď na sebe ovšem nechala čekat pouze minutu, než vyrovnal Michal Bulíř. Následně si náš tým vytvořil vedení 4:1 a nakonec výhru i přes dramatický závěr uhájil. Výsledek 5:2 z druhého semifinále sice může vypadat jasně, ale Tygři o něm rozhodli až ve třetí třetině a po přesunu do Mladé Boleslavi tak rozhodně i přes vedení 2:0 zdaleka nebylo rozhodnuto.

Třetí utkání však začali naši hráči skvěle a nakonec ho také ovládli poměrem 3:0. O den později se zprvu zdálo, že Boleslavší dokáží sérii zdramatizovat, místo toho však následovala další výhra Tygrů a zasloužená radost z premiérového postupu do finále.

Finále: Bílí Tygři Liberec - HC Sparta Praha 4:2

Finálová série svedla dohromady dva bezkonkurenčně nejlepší celky základní části. A byla to parádní show! Hned na úvod si však Tygři přispali první porážku loňského play-off, když doma na sého soupeře nestačili poměrem 1:3. Další zápas tak byl kritický. Odpověď našeho týmu? Skvělý výkon a výhra 4:2!

Také na ledě O2 Areny následoval podobný průběh. Třetí zápas rozhodla Sparta ve druhé třetině, kdy se hned čtyřikrát prosadila. V brance vystřídal po čtyřiceti minutách Lašáka Marek Schwarz, který následující den skvělým výkonem pomohl Tygrům k dalšímu vyrovnání série.

Páté finále? To byla jízda! Sparta se v závěru první třetiny dvakrát v rychlém sledu prosadila a do branky mířil opět Ján Lašák. Tygři otočili na 4:3, nicméně v poslední sekundě jel Jaroslav Hlinka trestné střílení - a Lašák chytil! Náš tým tak cestoval do Prahy se dvěma mečboly.

Nakonec proměnil hned ten první. V dlouho vyrovnaném utkání sice Tygři byli na ledě aktivnějším týmem, zápas však šel do prodloužení. Až přišla památná rána Martina Bakoše v čase 85:19 a start zlaté radosti.

Jaké příběhy napíše letošní play-off? To se dozvíme již od středy 15. března!

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner