Ohlasy k zápasu

Příspěvek do pokladny za čisté konto? Nějaké sumy jsem zaslechl, říká Dávid Hrenák

Liberec - Svěřenci Filipa Pešána, jenž se navrátil na tygří trenérskou lavičku, zahájili přípravu na další sezónu vítězně. Gólově se však Tygři proti Mladé Boleslavi dokázali prosadit až ve druhé části, když odstartoval brankový příděl zamířenou ranou v přesilovce Oscar Flynn. Skóre se nakonec zastavilo na poměru 4:0. K tomu neodepsatelnou měrou přispěla nová posila do brankoviště v podobě Dávida Hrenáka.

První klání v tygřím dresu jsi ozdobil čistým kontem. Už víš, co tě to bude v klubové pokladně stát?
Nějaké sumy jsem už v kabině zaslechl, takže uvidíme, jestli to bude oficiální. Ještě s tím ale nemám žádné zkušenosti.

Jak se ohlížíš za zahajovacím duelem přípravy?
Myslím si, že to byl z naší strany celkem dobrý zápas. Byl první, takže tam bylo stále mnoho věcí, které musíme zlepšit. Je super, že dopadl vítězně. Teď je ale důležité, abychom se poučili z našich chyb co nejvíce, jak to jen půjde. V každém utkání se musíme zlepšovat, abychom byli do sezóny co nejlépe připravení.

Úvodní dvacetiminutovka se odehrála bez vstřelených branek, skóre se poprvé měnilo až v prostřední periodě…
Byla to podle mě ukázka toho, že to byl první zápas po delším čase. Ostatně i před diváky jsme nějakou dobu nehráli. Po letní pauze to je vždy takové, že člověk moc neví, co má čekat. Kluci sehráli skvěle přesilovky, což nám dodalo energii a nakoplo nás to.

Jiří Kudrna o utkání
První třetina byla trochu kostrbatější. Odskakovaly nám puky a vázla nám kombinace. Jak se ale zápas rozjížděl, tak jsme se do toho dostávali. Pro hráče to bylo těžké utkání, ale s postupem zápasu jsme se zlepšovali.

Přípravné derby s Boleslaví bylo bohaté na vyloučení. Vnímáš to jako pozitivní v tom, že byla šance vyzkoušet si hru se speciálními formacemi?
Určitě ano. Samozřejmě chceme být na trestné lavici co nejméně, ale myslím si, že to k letním zápasům trochu patří. Chci kluky pochválit, že v oslabeních odvedli super práci a moc mi to ulehčili.

Vnímal jsi ze své pozice náboj, který souboje s Bruslaři mají, ačkoliv se jednalo pouze o přípravu?
Možná i trochu ano. Snažil jsem si to ale tolik nepřipouštět, přece jen to bylo moje první utkání proti Boleslavi. O vzájemné rivalitě jsem ale slyšel, takže jsem s tím trochu do zápasu šel. V některých jeho momentech to pak bylo vidět. Já jsem ale chtěl, aby to celý tým nijak neovlivňovalo.



Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner