Ohlasy k zápasu

První dvě třetiny jsme byli i lepší, rozhodly výkony jejich dvou hráčů, smutní Petr Kolmann

Liberec — Utkání s Dynamem bohužel pro šelmy nemělo dobrého konce. I přes velmi povedený výkon se Tygrům podařilo skórovat pouze jednou a padli tak poměrem 1:4. Zápas hodnotil Petr Kolmann, který si právě proti Východočechům připsal svůj 300. start v tygřím dresu.

S Pardubicemi jste sehráli velmi dobré utkání, nakonec ale rozhodla efektivita soupeře. Co k tomu říct?
První dvě třetiny jsme do nich šli, možná jsme byli i lepší. Ve třetí rozhodlo, že jednou to tam hodili ze strany a šťastně jim to tam spadlo a ke konci proměnili ten únik. Mohlo to dospět do prodloužení. Rozhodli dva jejich klíčoví hráči, kteří svými výkony zápas udělali.

Asi minutu před koncem první třetiny jsi zlikvidoval přečíslení dva na jednoho. Jak se ti to povedlo?
Viděl jsem, když jsme se ohlédl, že tam jede druhý a že na puku je Radil. U něj jsem čekal, že bude nahrávat a naštěstí mi jeho pas trefil hokejku.

I přes tuto snahu ale Dynamo v přesilovce vstřelilo gól vteřinu před první přestávkou...
Nechci říkat, že to rozhodlo utkání, ale takový gól váš tým srazí. Měli na to sedm vteřin to sehrát a dokázali to včas využít.

Ofenzíva vepředu narážela na brankáře Willa. Jak velkou byl překážkou?
V úvodu tam měl zázračné zákroky, to samé i ve třetí dvacetiminutovce. Podle mě předvedl svůj standardní výkon.

Východočeši vám darovali hned pět přesilovek, vy jste však proměnili jen jednu...
Jedna z pěti přesilovek je 20 % a to je podle mě slušné číslo na extraligu. V takovém zápase, kdybychom proměnili i další, brali bychom bod. To jsou ale už jen spekulace.

„Je mi pětatřicet a když jsme to teď počítali, tak to vychází do patnácti sezon.“

Byly ve hře soupeře znát prvky hry trenéra Varadi?
Hrají ohromně zodpovědný hokej. Jak mají nějaký nerozhodný puk u jejich či u naší čáry, tak nevymýšlí, aby udělali nějakou ztrátu, která by mohla vést k inkasované brance. Ať tam mají extraligové superhvězdy, nikdo z nich si nedovolí udělat nějakou minelu. Díky tomu mají malý počet obdržený počet inkasovaných branek a vyhrávají zápasy.

Připsal sis 300. start v extralize, to vše navíc v jednom dresu. Je to významný milník kariéry?
Slyšel jsem to po utkání poprvé. Velkým momentem bych to nenazýval. Je mi pětatřicet a když jsme to teď počítali, tak to vychází do patnácti sezon. Takže to není bůhvíjaké číslo.


Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner