Preview k zápasu

Působení v tomto kalendářním roce šelmy uzavřou v Karlových Varech

Liberec — Co bylo, to bylo. Nyní Tygři cestují na západ Čech, kde v lázeňském městě sehrají poslední duel roku 2023. Zároveň se jedná o poslední střet s Karlovými Vary v základní části. Úvodní buly padne netradičně v sobotu v KV Aréně, a to v už v 15:30.

Co s obranou?

V posledních dvou duelech inkasovali svěřenci Filipa Pešána čtrnáct branek. V Litvínově padli poměrem 3:6, o dva dny před domácím publikem v duelu s Kladnem zase 4:8. Momentálně se sice šelmy drží na solidní šesté příčce, tabulka se však každým kolem vyrovnává a více týmů jim dýchají na záda.

T.J. Melancon o problémech v defenzívě
Musíme se více soustředit na obranu, zblokovat víc puků a pomáhat víc obráncům a brankáři. Je třeba začít od nuly a pořádně se soustředit v první řadě na obranu,

Karlovarská Energie se ale zrovna také nenachází v nejlepším rozpoložení. Nedávno sice vyhrála výsledkem 4:1 v derby nad Plzní, další kolo na to však stejným poměrem podlehla stále poslední Mladé Boleslavi. Osmatřicet získaných bodů jim stačí na deváté místo, ambice ale má družina Davida Bruka určitě vyšší.

Koho sledovat?

Poprvé po návratu do sestavy po zranění bodoval Martin Faško-Rudáš, a to hned dvakrát. Jeho dvě asistence ale i tak nepomohly Tygrům k vítězství. Dovede tentokrát slovenský bojovník šelmy ke zdárnému konci?

Jedinou branku Západočechů proti Boleslavi vstřelil Vít Jiskra. Při rozsáhlé marodce kádru dostal mladý centr větší roli, a i proti Liberci bude chtít ukázat, že na ni má.

Poslední tanec s Energií?

V důsledku předehrávky 45. kola v říjnu je nadcházející vzájemný střet posledním v základní části. S ohledem na vyrovnanost extraligy se může po dvaapadesáti odehraných kolech šelmám hodit lepší vzájemná bilance. Zde mají však zatím navrch Vary, které vyhrály hned dvakrát.

Zakončí parta kolem kapitána Michala Birnera starý rok na dobrou notu? Úvodní buly padne v KV Areně v sobotních 15:30.

Poslední vzájemný zápas

Bílí Tygři Liberec vs. HC Energie Karlovy Vary 5:4pp
Branky a nahrávky: 26. Rychlovský (A. Najman, Faško-Rudáš), 36. A. Najman (Melancon), 43. Filippi (Melancon, Rychlovský), 48. Vlach (Knot), 64. A. Najman (Klíma) – 7. Rachůnek (O. Procházka, Gríger), 31. O. Procházka, 37. O. Beránek (Černoch), 54. Gríger (O. Procházka).


Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner