Mládežnický hokej

Reprezentace U17 vyrazí do Davosu. V nominaci čtveřice Tygrů!

Liberec - První reprezentační sezónu mají hokejisté narození v roce 2008 za sebou, teď je čeká nástup do výběru U17. Ten pod taktovkou nového hlavního trenéra Františka Ptáčka začne klasicky trojzápasem ve Švýcarsku. Chybět u toho nebude ani čtveřice libereckých hokejistů. Bílí Tygři budou mít zastoupení na všech postech.

Ročník 2008 předchází ze šestnáctky velice kvalitní pověst, mezi jeho výsledky se skví stříbro z Olympijských her mládeže a také pozitivní bilance proti Finům i Švédům, kterou si hlavní kouč Milan Razým tolik pochvaloval. Nyní této české generaci zvolna startuje příprava na listopadové World U17 Hockey Challenge, kde by ráda vybojovala další, ještě cennější medaili.

O prázdninách stihne dvě akce, po přípravných bitvách ve Švýcarsku bude následovat turnaj pěti zemí ve slovenských Piešťanech. První čárku si Češi odškrtnou v Davosu.

Do alpského města vyrazí národní tým i se čtveřicí Tygrů. V obraně se představí Jakub Vaněček s Lukášem Kachlířem, kteří spolu i v reprezentačním dresu často nastupují v jednom obranném páru. Tradičně velmi dobrou střeleckou formu v mezinárodních duelech bude chtít potvrdit forvard Šimon Bělohorský.

Ke trojici, která přivezla stříbro z mládežnické olympiády v Koreji, se přidá ještě gólmanská jednička našeho dorostu Sebastian Charvát. Na případnou dodatečnou nominaci ještě mezi náhradníky čeká útočník Dominik Krajdl.

Sedmnáctka má sraz naplánovaný na sobotu 20. července do Písku, kde bude tři dny trénovat. Po úterním přejezdu odehraje trojici utkání proti švýcarským vrstevníkům mezi středou 24. a pátkem 26. července. Pro legendu české extraligy Františka Ptáčka půjde o první zápasy v roli hlavního trenéra národního týmu.

Nominace českého týmu

Brankáři: Sebastian Charvát (Liberec), Martin Psohlavec (Karlovy Vary), František Poletín (Lahti, Finsko).

Obránci: Jakub Vaněček, Lukáš Kachlíř (oba Liberec), Ondřej Ruml (Pardubice), Pavel Kůrka (HC Karlovy Vary), Ben Stefan Reisnecker (Sparta Praha), Jiří Kamas (Škoda Plzeň), Václav Nedorost (HV71 Jönköping, Švédsko).

Útočníci: Šimon Bělohorský (Liberec), Petr Hanyš (Mladá Boleslav), Tobiáš Sekanina (Pardubice), Lukáš Slavík, Petr Tomek (oba Karlovy Vary), Dominik Řípa, Jan Hrček, Filip Vlk, Matěj Weiss (všichni Třinec), David Huk (Linköping, Švédsko), Filip Novák (Sparta Praha), Šimon Katolický (Tappara Tampere, Finsko), Adam Klaus (Lausanne, Švýcarsko).

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner