Mládežnický hokej

Reprezentační osmnáctka i dvacítka válely. Bodovali Teplý, Jeník a Hrabík

Liberec - Zatímco v pondělí schytala reprezentace do dvaceti let od Finska debakl 3:9, v úterý stejnému soupeři porážku oplatila a zvítězila 5:1. Ve svém prvním utkání sezony se pak zaskvěla také reprezentační osmnáctka, která porazila Švýcarsko 6:0. A výrazně se na tom podíleli také Bílí Tygři.

Dvacítka měla v úterním duelu ve Finsku co odčiňovat, vždyť pondělní debakl 3:9 byl hodně hořkou pilulkou ke skousnutí. Odplata však juniorské reprezentaci, v níž nechyběli Tygři Jan Jeník, Kryštof Hrabík a Jan Bednář, vyšla na jedničku. Už v osmé minutě se po Jeníkově asistenci prosadil Buchtela. Bukač ještě před koncem první třetiny zvýšil, v úvodu druhého dějství pak o sobě dalo vědět tygří duo.

Kryštof Hrabík ujel do samostatného úniku a přestože neuspěl, zpoza branky přihrál Janu Jeníkovi, který se již prosadil. Kern a Blümel přidali další dva české zásahy a o výsledku bylo v podstatě rozhodnuto. Finové už pouze třináct sekund před koncem korigovali na konečných 5:1. Ze severu Evropy si tak dvacítka přivezla z dvojzápasu padesátiprocentní bilanci.

Osmnáctka si vyšlápla na Švýcary

Ve švýcarském Romanshornu se ke svému prvnímu utkání v nové sezoně postavila reprezentace do 18 let. Trenér Alois Hadamczik k dvojzápasu proti výběru země helvétského kříže nominoval duo Tygrů, obránce Jakuba Žůrka a Michala Teplého. A hned v úvodním duelu se osmnáctka zaskvěla suverénním výkonem.

V prvním dějství zařídil dva góly Lang, po změně stran se prosadil také Mužík. Vzápětí přišel čas Michala Teplého, který v 26. minutě zvyšoval už na 4:0. Pytlík a Novák už pouze pečetili na konečných 6:0. Na tuto vysokou výhru se Hadamczikův výběr pokusí navázat ve středu od 14:30, kdy se se stejným soupeřem utká znovu.

Michl Teplý repre

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner