Preview k zápasu

Rok 2022 zakončí Tygři na ledě mistrovského Třince

Liberec - V posledním utkání roku 2022 čeká Tygry velmi těžká zkouška. Zavítají totiž na led silného Třince, kterému se v poslední době daří. I Liberečtí jsou ovšem na vítězné vlně, je tedy jasné, že nás čeká vyrovnaná bitva. Zakončí svěřenci trenéra Patrika Augusty rok úspěšně? Úvodní buly padne v pátek v 17:00!

Vánoční forma

V tradičně nabitém programu na přelomu roku se oběma týmům daří. Liberečtí mají na svém kontě šňůru tří výher v řadě. Tu poslední si připsali na domácím ledě proti Plzni, která sice dlouho vedla, dvě minuty před koncem základní hrací doby ovšem Tygři vyrovnali a v následném prodloužení svůj obrat dokonali.

Oceláři sice v posledním zápase těsně podlehli Kladnu 3:4, předtím ale tři body brali hned čtyřikrát v řadě, když mimo jiné porazili i vedoucí Dynamo a druhé Vítkovice. To je vyšvihlo až na třetí příčku extraligové tabulky, z které vytvářejí tlak právě na zmíněné dva týmy.

Richard Nedomlel o utkání s Plzní
Na obou stranách byly velké šance, nás hodně podržel Petr Kváča. Důležitá byla i naše disciplína. Šli jsme si za tím a makali jsme v každém střídání, což se nám nakonec vyplatilo.

Koho sledovat

Skvělou střeleckou formu má v poslední době Oscar Flynn. V posledních pěti zápasech skóroval hned šestkrát, naposledy přitom dvěma góly zařídil zmíněný obrat proti Plzni. Prosadí se i proti Třinci?

Mezi Oceláři nelze vyzdvihnout nikoho jiného než Martina Růžičku. Velezkušený forvard s 35 kanadskými body vede tabulku produktivity celé soutěže a s 16 góly patří mezi nejlepší střelce. Trefil se v posledních dvou utkáních, liberecká obrana tedy nejen proti němu bude rozhodně muset být na pozoru.

Vyrovnaná bilance

Oba týmy se zatím v letošní sezóně utkaly dvakrát a v obou případech platilo, že úspěšnější byl hostující mančaft. Nejdříve se na třineckém ledě radovali Tygři, když vyhráli 4:3 po prodloužení. Pod Ještědem naopak bodovali Oceláři, kteří vyhráli jasně 4:1.

Bude tento trend pokračovat i tentokrát? Severočeši by si to jistě přáli, proti Třinci je však rozhodně nečeká nic lehkého. Úvodní buly padne už v pátek v 17:00. Držte Tygrům palce alespoň na dálku!

Poslední vzájemný zápas

Bílí Tygři Liberec vs HC Oceláři Třinec 1:4
Branky a nahrávky: 54. Ordoš (Filippi, Balinskis) – 15. Dravecký (Chmielewski), 34. Hudáček (Daňo, Jaroměřský), 37. M. Růžička (Voženílek), 51. Hudáček (Marinčin, Hrňa).



Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Dnes v 16:30 | U17
Bílí Tygři Liberec
BK Mladá Boleslav
×
Dnes v 13:00 | U20
Bílí Tygři Liberec
HC Dynamo Pardubice