Mládežnický hokej

Rychlý gól po návratu do sestavy? Pomohl mi, hlásí Daniel Pekař

Liberec - Daniel Pekař se po zlomenině prstu vrátil do sestavy libereckého dorostu a hned byl důležitou součástí čtvrteční výhry 2:1 nad Slavií. "Po vstřelené brance jsem se už cítil lépe a šlo to snadněji," vypráví útočník U17.

Konečně jste si se Slavií poradili, jak cenná výhra to je?
Bylo to rozhodně těžké utkání a jsme rádi, že jsme to se Slavií konečně zvládli. Slávisté jsou velice brusliví, takže jsme museli hodně makat. Zápas nás stál spoustu sil.

Co podle tebe rozhodlo o tom, že jste nakonec byli spokojenější?
Asi ten jeden "špinavý" gól, kterým jsme zápas zvrátili na naši stranu. Takové góly už jsou v téhle fázi sezóny potřeba.

K týmu ses připojil po dlouhém zranění...
Měl jsem zlomený prst, musel jsem se do toho tempa zpočátku trošku dostat. Snad dobrý...

Asi dobré, protože jsi právě ty otevřel v sedmé minutě skóre!
Za gól jsem byl hodně rád, pomohl mi. Pak už jsem se cítil lépe a šlo to trošku snadněji. Ještě víc než vstřelené branky si ovšem samozřejmě cením týmových tří bodů, jsou super.

Vypadalo to, že se na tebe při gólu usmálo i štěstíčko.
Jojo, chtěl jsem ještě přihrávat Damianu Hrabčákovi před prázdnou bránu a slávistický hráč tečoval puk vlastnímu brankáři mezi betony. Přiznávám, že to měla být přihrávka. (úsměv)

Velmi dobře jste zvládli závěr utkání, Slavia až na jednu šanci prakticky nic neměla.
Poté, co jsme dali gól na 2:1, už jsme se spíš soustředili na kvalitní defenzivní hru. Už to bylo o tom umačkat puky někde u mantinelu a dovést utkání do vítězného konce, což se nám povedlo.

Jak prestižní pro vás těžké zápasy se Slavií jsou?
Bylo to pro nás prestižní v tom ohledu, že jsme Slavii v nadstavbě dvakrát podlehli a chtěli jsme jí to vrátit. Jinak to je asi klasický zápas s kvalitním soupeřem.

V pátek si půjdeš zahrát za farmu v Lomnici, kde už jsi po zranění jeden zápas absolvoval. Kvituješ, že tady je taková možnost?
Rozhodně to je super, zvlášť po zranění. Hodně to pomůže v návratu do zápasového rytmu.

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner