Ohlasy k zápasu

Sedmé utkání rozhodne trpělivost, říká Filip Pyrochta

Liberec - Šesté čtvrtfinálové utkání o postupujícím nerozhodlo, otázka o složení semifinálových dvojic tak bude zodpovězena až v pondělním sedmém zápase. Změnit to nedokázala ani branka, která padla po spolupráci Filipa Pyrochty, Tomáše Filippiho a tečujícího Michala Bulíře. „Po vstřeleném gólu jsme byli trochu na koni, bohužel jsme to ale nepřetavili v další branku," říká první jmenovaný.

Mladý obránce potvrdil svou dobrou formu, která vygradovala právě ve vyřazovacích bojích. Na ledě strávil nejvíce času z celého týmu - 25 minut a 4 vteřiny. Byl také na začátku jediné brankové akce Bílých Tygrů v utkání, když naservíroval puk Tomáši Fillipimu, jehož ránu tečoval do sítě Michal Bulíř. Navrch si připsal tři střely. „Pan Pešán nás vybízí k tomu, abychom se nebáli zaútočit, pokud je k tomu prostor. Takže se toho snažím využívat a podporovat ofenzivu,“ říká obránce s číslem 24.

Vzhledem k vytížení liberecké multifunkční arény začínal zápas již v jedenáct hodin dopoledne, což není čas typický pro hokejová utkání. „Dobře jsem se vyspal, takže se mi ten dřívější začátek nevadil. Na druhou stranu je to složitější v tom, že musíme dát větší pozor na stravu, abychom si například nedali moc těžkou snídani,“ hodnotí netradiční čas utkání Pyrochta.

Filip Pyrochta krotí poskakující puk

Rozhodující trefu Hradeckých, která přišla pouhou půlminutu před koncem, sledoval ze střídačky. „Bohužel měli možnost hrát přesilovku takhle v závěru. Šlo o tečovanou střelu, to je pro brankáře velmi těžké. Samozřejmě jsme cítili zklamání, ale teď už jsme nabuzení na sedmý zápas,“ říká mladý zadák.

Přestože se bude rozhodovat až v sedmém utkání, vidí liberecký zadák šance na postup nadějně: „Nyní potřebujeme dobře zregenerovat a nabrat sílu na rozhodující utkání. V tom bude dle mého názoru rozhodovat trpělivost a také dobrá příprava v podobě video rozboru a podobně. Dokázali jsme tam vyhrát páté utkání, takže máme na to, abychom vyhráli i to sedmé,“ uzavírá s odhodláním v hlase Pyrochta.

Rozhodující duel se odehraje na královéhradeckém zimním stadionu v pondělí od 17:20. Naši hokejisté budou potřebovat vaši podporu více než kdy jindy!

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner