Reportáž

Sedmnáctka rozstřílela Litvínov a stále živí naděje na play-off

Litvínov/Liberec — Parta kolem kapitána Marka Šťástky bojuje o play-off co jí síly stačí. V cestě za ním se ji v předposledním kole postavil Litvínov, proti kterému potřebovala všechny tři body. A to se povedlo, ba co víc! Dorostenci nastříleli Vervě hned deset branek, z nichž po dvou vstřelila trojice Marek Šťástka, David Rozsíval a Šimon Šejc.

Přestože v utkání padlo hned třináct branek, na tu první se čekalo až do patnácté minuty, když se v přesilovce přesně trefil Marek Šťástka. Hned v té další početní výhodě pak navýšoval Šimon Šejc. Díky jeho pohotové dorážce se šlo do druhé třetiny za stavu 2:0 pro šelmy.

A ve druhé dvacetiminutovce na diváky čekala gólová smršť. Tu otevřeli hned dvě liberecké trefy ve vlastním oslabení, o které se postarali Lukáš Kachlíř a David Rozsíval. Verva pak sice snížila na 1:4 díky Janu Honzíkovi, to jí ale nebylo co naplat.

Hned poté totiž přidali své druhé branky v utkání David Rozsíval s Markem Šťástkou. Lítvínov se opět zmohl jen na chabou odpověď v podobě jednoho gólu Václava Raichla, načež druhé dějství uzavřel svým ofenzivním výpadem obránce Vít Stromský — 2:7.

Závěrečná dvacetiminutovka tak už byla jen pouhou formalitou. Liberec nejdříve našel svého třetího dvougólového střelce v Šimonu Šejcovi a pak přišlo vyvrcholení. V závěrečných třech minutách padli totiž tři branky. O tu jedinou litvínovskou se postaral Jindřich Koky, zbylé dvě navazující liberecké pak vsítili Štěpán Grebeníček a Filip Kinter — 3:10.

Šelmy tak zvládly ukořistit drahocenné tři body v boji o play-off a v posledním utkání s Kladnem budou myslet na totéž. Postup do play-off ale nemají ve vlastních rukou, svěřenci Milana Plodka budou muset doufat v alespoň nějaké ztráty Komety a Zlína.

Ohlasy trenérů

Milan Plodek
Bílí Tygři Liberec
„Kluci od začátku zápasu věděli o co hrajeme. Podle toho to vypadalo. Sehráli jsme dobře přesilovky v první třetině a utkání drželi celou dobu v rukou. Dotáhli jsme jej do zdárného konce a vstřelili plno krásných gólů. Dalo nám to ještě šanci do play-off. "

Naši partneři

Generální partner
Generální partner