Aktuální zprávy

Šest bodů = klubový rekord! Filippi vyrovnal Radivojeviče

Liberec – Bílí Tygři si ve středečním návratu po reprezentační přestávce poradili s Kladnem a připsali si tak důležitou výhru. Utkání proti Rytířům mělo nakonec i nádech výjimečnosti, Tomáš Filippi v něm totiž vyrovnal rekord našeho klubu!

Liberečtí hokejisté nakonec svého soupeře porazili 7:2 a pouze na jediné brance se zkušený forvard nepodílel. Tomáš Filippi vstřelil svůj první hattrick v dresu Tygrů a k tomu navíc přidal ještě jednu trefu a dvě asistence. Zápas tak zakončil s bilancí 4+2! Jeho pozápasový rozhovor naleznete na tomto odkaze.

Jakub Rychlovský o šesti bodech Tomáše Filippi
Tomáš neskutečně vnímá hru a pokaždé, když má puk, je to hrozba pro soupeře. Viděli jsme to u jeho třetího gólu, kdy si vzal kotouč za naší bránou a projel celé hřiště. Minulý zápas pět bodů a v tomhle šest? To asi mluví za vše.

Životní večer zažil už před reprezentační přestávkou, kdy proti Litvínovu zaznamenal gól a čtyři přihrávky. Hned v následujícím střetnutí své maximum ještě vylepšil. Šesti kanadskými body v jednom utkání tak vyrovnal klubový rekord legendárního Branka Radivojeviče! Slovenskému forvardovi se stejný kousek povedl v sezóně 2015/16 proti Karlovým Varům. Čtyři vstřelené branky jsou rovněž historický zápis. V jednom zápase se za Liberec prosadil čtyřikrát už pouze Milan Bartovič v play-off 2010.

Tomáš Filippi má v této sezóně za sebou už dvě střetnutí, v nichž si připsal aspoň pět bodů, což je v české nejvyšší soutěži velmi neobvyklá situace. Podle komentátora ČT Sport, Roberta Záruby, se něco takového stalo naposledy před dvaceti lety! Liberecký lídr to navíc zvládl ve dvou po sobě jdoucích duelech.

Celkově už má Filippi na svém kontě 24 gólů a 33 asistencí a vede extraligovou tabulku střelců i celkového bodování. V obou případech má ale jen drobný náskok a závod o prvenství v individuálních měřítkách tak bude ve zbývajících utkáních velmi zajímavý!


Šest bodů v jednom zápase? V tygřím dresu to zvládl už jen Branko Radivojevič

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner