Preview k zápasu

Sever versus jih! Tygři vyzvou České Budějovice

Liberec - Po výhře v prodloužení nad Karlovými Vary přidali Tygři na své konto další vítězství, když přemohli suverénního lídra tabulky - Pardubice. Nyní na šelmy čeká soupeř z jižních Čech. V pátek v 18:00 se utkají s Českými Budějovicemi.

Ve formě

Po reprezentační pauze Tygři navázali na výkony, které předváděli na začátku listopadu. Po výhrách nad Litvínovem a Kladnem na začátku měsíce přidali po krátké zápasové odmlce další cenné body na své konto. Karlovy Vary skolili v prodloužení a pardubického lídra porazili 3:2.

Filip Pešán o výhře nad Pardubicemi
Kromě vítězného gólu Tomáše Filippi v závěru rozhodla i šťastná trefa na 2:2 z nulového úhlu. Naší vírou a bojovností jsme zápas dotlačili do vítězného konce. Nebyli jsme lepší tým, ale utkání jsme zvládli.

To českobudějovický Banes Motor má po reprezentační přestávce jen padesátiprocentní úspěšnost. Po výhře nad Mladou Boleslaví padli Jihočeši 2:4 s Karlovými Vary.

Koho sledovat?

Tomáš Filippi vede s bilancí 10+16 kanadské bodování celé extraligy. V posledních dvou zápasech pokaždé skóroval a proti Pardubicím byl dokonce střelcem rozhodující branky. Bude jeho muška přesná i tentokrát?

Pod Ještědem se poprvé v barvách českobudějovického týmu představí bývalý liberecký útočník Jan Ordoš, jenž ještě minulý rok oblékal tygří dres. Poradí si liberecká obrana se svým bývalým spoluhráčem?

Zase prodloužení?

Poslední vzájemný duel spolu celky odehrály začátkem října na jihu Čech. Utkání tehdy dospělo až do prodloužení a dva body nakonec uzmuli Tygři. Bude tentokrát základní hrací doba stačit, nebo se bude muset prodlužovat? To se uvidí v pátek, kdy bude úvodní buly vhozeno v 18:00 hodin.

Poslední vzájemné utkání

Banes Motor České Budějovice - Bílí Tygři Liberec 3:4p
Branky a nahrávky: 20. Pech, 35. Gulaš (Kubík, D. Simon), 53. Kubík (Pýcha, Gulaš) – 22. Hawryluk (Melancon, A. Najman), 23. Vlach (Šír), 30. Birner, 61. Filippi (Flynn)

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner