Aktuální zprávy

Sezona plná rekordů! Jaké hranice Tygři překonali?

Liberec — Rekordy jsou tu od toho, aby se překonávaly. A že se jich ať už v extraligových nebo klubových tabulkách přepsalo v uplynulé sezoně nemálo. Výběr toho nezajímavějšího najdete níže.

Nejvyšší venkovní výhra

Duely proti Mladé Boleslavi letos přinášely plno radosti, vůbec poprvé v historii šelmy v základní části vyhrály všechna vzájemná utkání. Ba co víc, na podzim si proti nim připsaly nejvyšší venkovní výhru v extraligové historii klubu, a to když na mladoboleslavském ledě deklasovaly svého rivala 8:0.

Premiérový král střelců

Vůbec poprvé se stalo, aby korunu pro krále střelců vyhrál Tygr. Jakub Rychlovský totiž nasázel v základní části 26 gólů a ve svých dvaadvaceti letech se stal rovněž druhým nejmladším hráčem v historii české extraligy, jenž na toto ocenění dosáhl.

Nejproduktivnější sezona jednotlivce v tygřím dresu

Tomáš Filippi prožil ve svých jednatřiceti letech svou životní sezonu. Za kompletní základní část si připsal 62 kanadských bodů, čímž o bod překonal výkony Petra Nedvěda z ročníku 2011/12 a Michala Birnera z 2019/20.

Jedenáct bodů za dvě utkání

A u osoby Tomáše Filippi ještě zůstaneme. Tomu se totiž ve dvou po sobě jdoucích utkáních v únoru povedlo nasbírat 11 kanadských bodů. Proti Litvínovu si jich připsal pět, proti Kladnu pak dokonce šest. Poprvé v historii české nejvyšší soutěže se tak stalo, aby hráč zažil dva pětibodové večery za sebou!

Hattrickové hody

Během uplynulé sezony si své první hattricky připsal hned čtyřlístek hráčů, a to Martin Faško-Rudáš, Jakub Rychlovský, Oscar Flynn a Tomáš Filippi. Historicky nejúspěšnější byla pro Severočechy sezona 2019/20, kdy na led čepice létaly hned v pěti případech. Letos se ale poprvé stalo, aby třígólové večery obstarali čtyři různí hráči.

Král jménem i na ledě

Ve své první kompletní extraligové sezoně nepřestával udivovat. Mladičký Daniel Král byl nejvytěžovanějším brankářem šelem. Do historických tabulek se zapsal svým prvním čistým kontem při již zmiňované rekordní výhře nad Mladou Boleslaví. Stalo se tak v jeho dvaceti letech, čímž překonal téměř třináct let starý rekord Tomáše Vošvrdy.

Legenda ledu

Tygři působí v extralize už dvaadvacet sezon a hned u devatenácti z nich byla přítomna klubová ikona a ohromný dříč Lukáš Derner. V uplynulém ročníku dosáhl na prestižní metu 1000 odehraných utkání v extralize jakožto třiadvacátý hráč v historii a jako první hráč naší organizace. Nyní je liberecká sedmnáctka na čísle 1015.


Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner