Mládežnický hokej

Šmíd míří za Augustou, stal se asistentem u dvacítky. Ostatní Tygři pokračují

Liberec — Výkonný výbor českého hokejového svazu odhlasoval složení realizačních týmů pro nadcházející sezonu. Moc obměn po úspěšné sezoně nedoznalo, ale jedna se přece jen konala. Nynější liberecké zastoupení v podobě Patrika Augusty, Martina Lásky, Milana Plodka a Jana Lucáka rozšíří jako asistent u juniorů Ladislav Šmíd.

Poté, co Ladislav Šmíd emotivně ukončil v roce 2022 svou hráčskou kariéru, se běžnému fanouškovi možná trochu vytratil z radaru. Vrátil se totiž do Kanady, kde žije se svou rodinou. Právě v Edmontonu se začal věnovat trenéřině, coby kouč pro hráčský rozvoj u tamějšího týmu juniorské WHL. Po dvou letech ale přišla příležitost posunout se dál.

Nově bude dělat u juniorské reprezentace asistenta bývalému trenérovi Tygrů Patriku Augustovi. S ním se Šmíd v jednom týmu potká po dvou letech, i když už v úplně jiné roli. O navázaní na medailové úspěchy se bude dále snažit i s nynějším libereckým trenérem brankářů Martinem Láskou a bývalým vynikajícím útočníkem Robertem Reichelem.

Stal se tak už pátým trenérem spjatým s libereckou organizací, který momentálně působí u reprezentačních výběrů. Mimo již zmíněného Patrika Augusty a Martina Lásky zůstává u mládežnických reprezentací i Milan Plodek, který se posouvá do role asistenta U17. U ženských mládežnických výběrů pak bude nadále pokračovat Jan Lucák – v U16 jako hlavní kouč, v U18 v roli asistenta.


Ladislav Šmíd jako trenér hráčského rozvoje (FOTO: chl.ca)

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner