Preview k zápasu

Souboj s tabulkovým soupeřem! Tygři se představí v Hradci

Liberec – Náročný lednový program pokračuje pro liberecké hokejisty už v úterý, kdy od 18:00 dohrávají v Hradci Králové 27. kolo. Podaří se jim proti těžkému soupeři vrátit na vítěznou vlnu?


Těsný rozdíl

Bílí Tygři nabrali v prosinci dobrou formu, kterou si přenesli i do roku 2023. Z posledních devíti zápasů tak pouze jednou nebodovali a upevnili si pozici v horní polovině tabulky. V posledním utkání prohráli svěřenci Patrika Augusty na domácím ledě v prodloužení s Českými Budějovicemi.

Také Hradec zlepšil své výkony a ve stejném rozsahu, tedy v posledních devíti duelech, rovněž jedinkrát prohrál v základní hrací době. V tabulce navíc drží osmé místo s čtyřbodovou ztrátou na Liberec a jedním zápasem k dobru. V úterý nás tak čeká z hlediska postavení v žebříčku velmi důležité střetnutí!

Jaroslav Vlach o utkání s Motorem
Myslím si, že momentálně hrajeme dobře. Škoda, že jsme nepotvrdili zisk bodů ze Sparty, to nás moc mrzí. Utkání jdou ale rychle po sobě a v úterý proti Hradci máme další šanci bodovat.

Koho sledovat

V nedělním utkání s Motorem se po zranění vrátil do sestavy šelem útočník Michael Frolík, jenž na ledě strávil přes třináct minut. Dokáže se v důležitém souboji bodově prosadit?

Slovenský mladíček Oliver Okuliar provedl v posledním vzájemném duelu fintu zvanou "michigan", kterou ale skvěle zneškodnil brankář Petr Kváča. Bude druhý nejproduktivnější hráč Mountfieldu zkoušet nějaké další technicky náročné kousky?

Poprvé po výměně

Jedním z hlavních příběhů tohoto zápasu bude nepochybně i pomyslný souboj obránců Richarda Nedomlela (Liberec) a Mislava Rosandiče (Hradec Králové). Když se totiž Tygři s Hradcem setkali naposledy, oba tou dobou ještě oblékali dres druhého celku. Poté ale byli součástí hráčské výměny mezi kluby a nyní oba nastoupí proti mužstvu, jehož součástí byli na začátku této sezóny.

Zvítězí v atraktivním souboji Severočeši a odskočí svému protivníkovi v tabulce, nebo se budou z výhry radovat domácí? Jistě napínavé utkání začne v úterý na ledě Hradce Králové od 18:00!

Poslední vzájemný zápas

Bílí Tygři Liberec vs. Mountfield HK 3:6
Branky a nahrávky: 27. Birner (Rosandić), 47. Frolík (A. Najman, Vlach), 50. Frolík (A. Najman, Štibingr) – 14. Jergl (Cingel, McCormack), 22. Jank (Kev. Klíma, Blain), 28. Zachar (Jank, Lev), 46. Jergl (Kev. Klíma), 60. Lev (Zachar), 60. Okuliar (Lev).

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Dnes v 16:30 | U17
Bílí Tygři Liberec
BK Mladá Boleslav
×
Dnes v 13:00 | U20
Bílí Tygři Liberec
HC Dynamo Pardubice