Reportáž

Spanilá jízda U18 pokračovala i na Slavii, parádní obrat táhl Bieniek

Praha/Liberec - Svěřenci trenéra Milana Plodka na ledě Slavie po smršti domácích tahali za kratší konec provazu, v samotném závěru se ale obdivuhodně zmátořili a v prodloužení rozhodli o svém vítězství. Dvakrát se prosadil Szymon Bieniek! Důležitý byl rovněž výkon brankáře Šimona Zajíčka, jenž si připsal 48 zásahů.

Zápas velice kvalitních týmů nabízel hned od první buly velice interesantní podívanou. Velkou šanci na otevření skóre měl na hokejce domácí Klapka, z výborné pozice ale mířil nepřesně. Na druhé straně mohl šelmy do vedení poslat Cikhart. Škoda, že po dobře sehraném přečíslení orazítkoval pouze tyčku.

Bláznivá pasáž plná vyložených příležitostí pokračovala i nadále a Tygři měli štěstí, že Brož ani z dorážky nezamířil mezi tyče. Tutovky zůstaly nevyužity a paradoxně se ujala velice šťastná situace. Dominik Šeliga rovnou z vhazování poslal touš na branku. Tam se černá guma otřela o jednoho ze slávistů a k překvapení všech skončila v síti - 0:1.

V úvodu prostřední dvacetiminutovky hráli Liberečtí přesilovku, kterou nezužitkovali, tlak ale pokračoval nadále a pěknou teč předvedl Vojtěch Strnad. Ten změnil směr střely Starého a navýšil náskok - 0:2. Poté exceloval brankář Šimon Zajíček, na kterého šlo v průběhu zápasu celkem 52 střel. V krátkém časovém sledu zlikvidoval dva samostatné úniky domácích!

Nakonec však Pražané střeleckou nemohoucnost protrhli. Na 1:2 z jejich pohledu upravil Šimon Vlček jenž na Zajíčka vyzrál svižnou střelou. A ještě před odchodem do kabin bylo vyrovnáno. V čase 39:46 využil Adam Klapka zaváhání defenzivy a po příjmu přihrávky se z mezikruží nemýlil - 2:2.

Slavia navíc nemínila v ofenzivní aktivitě ustat. Obrat byl dokonán po individuálním průniku Všetečky a snadném zakončení Adama Klapky - 3:2. Domácí byli v euforii a u Tygrů se naopak zdálo, že jim po náročném pátečním zápase na Kladně docházejí síly. Přesilovku využil tvrdou ranou Jaroslav Brož a na ukazateli skóre svítil poměr 4:2.

Naši mladíci si ovšem nechali rezervu do samotného závěru, kdy soupeře dokonale šokovali. V čase 57:15 snížil na rozdíl jediné branky Jan Cikhart, jenž rychlou kombinací s Křepelkou přelstil domácí defenzivu - 4:3. O další minutu později už bylo vyrovnáno! Szymon Bieniek po objetí klece zkusil štěstí a z takřka nulového úhlu zastihl strážce svatyně v nedbalkách - 4:4.

Hokejové galapředstavení tedy dospělo do prodloužení, ve kterém se opět prosadil polský obránce! Szymon Bieniek se nejlépe zorientoval v předbrankové skrumáži a propasíroval kotouč za čáru - 4:5. Tygři předvedli na Slavii parádní obrat a slaví další úchvatné vítězství.

Ohlasy trenérů

Josef Beránek
HC Slavia Praha U18
„Zápas jsme ztratili nedisciplinovaností. To bylo v daný moment klíčové a my se z toho musíme poučit. Hráči se musí vědět, že je potřeba zůstat celých šedesát minut disciplinovaní. Jinak jsem se zápasem spokojený. Prohrávali jsme 0:2 a dokázali jsme to nakonec otočit na 4:2. Bohužel jsme neodehráli všechno perfektně a na konci nás to mohlo mrzet. Nezbývá nám než na sobě pracovat. V zápase jsme předvedli, jak se zvednout a vyhrávat, ale byl tam i pravý opak, který nakonec rozhodl."
Milan Plodek
Bílí Tygři Liberec U18
„Už jsem v takový obrat skoro nevěřil. Kluci toho měli plné zuby, včera jsme odehráli těžké utkání na Kladně se spoustou fyzických soubojů. Slavia byla živější, lépe po celý zápas bruslila. Za stavu 2:4 jsme klukům říkali, aby to nevzdávali a věřili. V tom je hokej krásný, že dovoluje takové zvraty. Následně kluci odehráli prodloužení dost zkušeně, na tohle se dost zaměřujeme v tréninku. Mám z toho radost. Slavia si dva body zasloužila a my bychom byli rádi i za jeden. Takhle jsme ale samozřejmě ještě radši."

Naši partneři

Generální partner
Generální partner