Aktuální zprávy

Srpnové momenty: Úspěšná uvedení a zápas v mlze

Liberec – S novým ročníkem se vrací i rubrika zaměřující se na nejzajímavější momenty právě uplynulého měsíce. Tentokrát začínáme už v srpnu! Tygři sice hráli pouze přípravné zápasy, jenže i v nich se událo spoustu pozoruhodných okamžiků.

Těší nás!

Bílí Tygři přes léto posilovali a některé nové tváře o sobě daly okamžitě vědět. Martin Ryšavý i Róbert Lantoši skórovali hned v prvním utkání za Tygry. Premiérovou branku v libereckém dresu zaznamenal i Christian Thomas. Šanci v přátelským duelech dostali i mladíci z naší akademie a ani ti se nenechali zahanbit. David Rozsíval i Radim Handl se totiž prosadili hned ve svém prvním duelu v seniorském hokeji, navíc proti zvučnému švýcarskému soupeři z Lausanne. Branky Thomase a dvou debutantů naleznete v následujícím sestřihu.


Pěsti už v přípravě

Stejné utkání nabídlo kromě celkově jedenácti gólů také jednu pěstní výměnu. Obránce David Aubrecht je známý především pro svou tvrdou hru a přesvědčil se o tom i Lauri Pajuniemi, jenž schytal od libereckého zadáka pěkných pár ran. „Kluci z Lausanne asi nevěděli, co je zač. Je to asi jediný hráč z našeho týmu, proti kterému bych rozhodně nešel,“ prohlásil poté o svém spoluhráči Radim Handl.

Mlha přede mnou, mlha za mnou

Sérii přípravných duelů v zemi helvétského kříže zakončili Severočeši kuriózním zápasem s Ajoie. Nad ledem totiž ležela hustá mlha, která hráčům výrazně ztěžovala orientaci při hře. „Ze střídačky už nebylo vidět skoro nic. Když jelo Ajoie trestné střílení, museli jsme čekat, až nám dá Petr Kváča znamení, jestli ho chytil,“ popisoval zápasové podmínky trenér Filip Pešán. Právě po zmíněném zákroku libereckého gólmana rozhodčí střetnutí ukončili z důvodu bezpečnosti.


Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Dnes v 16:30 | U17
Bílí Tygři Liberec
BK Mladá Boleslav
×
Dnes v 13:00 | U20
Bílí Tygři Liberec
HC Dynamo Pardubice