Mládežnický hokej

Střelec Špilka se vrací do Liberce! Juniorku posílí také obránce Vaněček

Liberec - Tygří akademie hlásí velký návrat. Po roce v zámoří míří zpátky na sever Čech produktivní útočník Vasyl Špilka! Z Havlíčkova Brodu přichází také obránce Jan Vaněček, který v Liberci doplní svého bratra Jakuba.

Liberecký odchovanec Vasyl Špilka se vrací do prostředí, kde dlouhodobě prokazoval skvělou výkonnost. V dorostu hned jako prvoročák zapisoval v průměru přesně bod na zápas, v další sezóně dokonce pohodlně překonal hranici dvou bodů na utkání. Do toho už navíc pravidelně nastupoval i za juniorku, kde se rovněž mohl pochlubit bohatou bodovou produkcí.

Nebylo divu, že o útočníka, který pravidelně sbíral body také v reprezentačních výběrech, byl zájem v zámoří. Před startem loňské sezóny zamířil Špilka do WHL, kde oblékal dres Medicine Hat Tigers. V novém působišti ho bohužel sužovaly zdravotní problémy, přesto zvládl odehrát 46 duelů s bilancí solidních 16 bodů. Aktuálně Vasyl Špilka pracuje na plném doléčení zranění a očekává se, že by se do zápasové zátěže mohl připojit v průběhu října.

Komentář trenéra U20 Valdemara Jiruše
Vaska je hráč, který má velký potenciál a zároveň je velmi dobře nastavený. Věříme, že naplní naše společné cíle.


Vasyl Špilka

Juniorka se může těšit také z posily do obranných řad. Na sever Čech se totiž přesouvá 191 centimetrů vysoký bek Jan Vaněček! Ten je už druhým Vaněčkem, který putuje po frekventované trase Havlíčkův Brod – Liberec. Už dříve stejný přesun absolvoval jeho mladší bratr Jakub, teď by se oba sourozenci mohli potkat třeba i v zápasové sestavě, byť Jakub je věkově ještě dorostenec.

Jan Vaněček v Havlíčkově Brodu prokazoval, že z pozice obránce umí i podpořit ofenzivu. Důkazem jsou třeba i čísla z minulé sezóny, kdy ve druhé nejvyšší juniorské soutěži zaznamenal 24 bodů ve 40 utkáních. V dorostu klubu z Vysočiny dříve plnil i roli kapitána. Teď se přesouvá do Liberce, kde bude mít šanci okusit juniorskou extraligu.

Komentář trenéra U20 Valdemara Jiruše
Honza uspěl na zkoušce a rozšíří naše obranné řady. Teď záleží na něm, zda se stane součástí naší základní sestavy. Předpoklady a parametry na to má.


Jakub Vaněček

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner