Aktuální zprávy

Střípky z utkání na Kladně: Kariérní maxima i překonání hattrickového rekordu

Liberec – Hokejisté Liberce tuto sezónu dosáhli už několika historických milníků a další zápisy přineslo i utkání na Kladně.

Pojďme si to ještě rychle zopakovat. Tomáš Filippi se na výhře 7:2 podílel čtyřmi góly a dvěma asistencemi. Tímto počinem se stal prvním hráčem po 23 letech, který v jedné extraligové sezóně zaznamenal dvě utkání aspoň s pěti kanadskými body. Navíc tím vyrovnal klubový rekord Branka Radivojeviče. Více o životním zápase libereckého lídra se dočtete zde.

Utkání s Rytíři se ovšem náramně povedlo i dalším. Jakub Rychlovský k jedné brance přidal hned tři přihrávky a podruhé v kariéře zaznamenal čtyři body v jednom střetnutí. Poprvé se mu to povedlo tuto sezónu rovněž na kladenském ledě! Se stejnou bilancí, tedy 1+3, se mohl pochlubit i obránce T.J. Melancon, který čtyři body během šedesáti minut navařil vůbec poprvé.

Během tohoto ročníku si svůj první hattrick v kariéře připsali postupně Martin Faško-Rudáš, Jakub Rychlovský, Oscar Flynn a nyní se k nim přidal i Tomáš Filippi. Historicky nejúspěšnější byla pro Severočechy sezóna 2019/20, kdy létaly čepice na led hned v pěti případech. Letos se ovšem poprvé stalo, aby třígólový zápas obstarali čtyři různí hráči! Přidá se k nim ještě někdo?

Z individuálního hlediska jsme byli tento ročník svědky nejednoho zajímavého výkonu a několik milníků může být ještě pokořeno. Ve hře je ovšem i čtvrté místo v tabulce a přímý postup do čtvrtfinále! Další důležité body se Tygři pokusí přivézt v neděli z Pardubic.



Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner