Aktuální zprávy

TOP 3: Náznaky skvělé sezóny. Porážka Kohoutů a měnící se historie

Liberec - Přinášíme další díl rubriky TOP 3, jejíž úkolem bude tentokrát vzpomenout na náznaky fantastické sezóny. Po kterých zápasech fanoušci uvěřili, že sezóna bude výjimečná?

Do žebříčku jsme se rozhodli nezakomponovat finálovou sérii, která byla posledním krokem a zároveň nejsladší možnou tečkou za vyvedenou sezónou. V tomto díle se chceme zaměřit pouze na náznaky, tedy důkazy o výborné tygří výkonnosti ještě předtím, než bylo jisté, že získají titul.

Porážka neporaženého! 13 ze 13

Tygři v prvních vzájemných duelech sezóny nedokázali porazit pouze brněnskou Kometu, Mladou Boleslav a Olomouc. První dva zmiňované soupeře následně přehráli ve druhé čtvrtině soutěže, ale jeden skalp jim stále chyběl. Kohouti totiž pokaždé ze stolu večeřejícím Tygrům utekli. A co víc, i přestože byli daleko méně aktivnějším týmem, ukořistili všechny body.

Zraky fanoušků tedy jednoznačně směřovaly za střetnutím s pořadovým číslem 3. A příležitost k odplatě měla být ideální. Svěřenci trenéra Pešána na ledě Home Credit Arény suverénně zvítězili v posledních sedmi zápasech. Při tom posledním dokonce vyprovodili chomutovské Piráty z kocábky nadějí se sedmigólovým výpraskem.

Na Liberečanech byla vidět jasná snaha i motivace opanovat duel, Hanáci však v úvodní periodě odolávali. Nicméně během té druhé již nápor domácích nezastavili. Skóre otevřel Bakoš, zvyšoval Radivojevič a třetí gól nově složené druhé pětky přidal ještě před přestávkou Lakatoš. Poslední hřebíček do olomoucké rakve zaklepl v závěrečném dějství Petr Jelínek. 4:0!

Martin Bakoš

Historická série završená dvojcifernou desítkou

Ještě před sezónou byl historický rekord v počtu vítězství za sebou ustálen na číslici šest. To se však mělo změnit. Příznivou předzvěstí byla již série trvající od 13. listopadu, šelmy totiž od toho data na domácím ledě neprohrály.

A co víc. Od 29. listopadu pravidelně vyhrávaly i na hřištích soupeře! Očekávaný vrchol přišel těsně před koncem roku 2015. Den před Silvestrem Tygři přivítali ve vyprodané Home Credit Aréně Oceláře z Třince. A bitva to byla tuhá.

Souboji přihlížela vyprodaná liberecká aréna. Ta se poprvé radovala, poté co Vampola obkroužil branku a naservíroval kotouč Michalu Birnerovi. V šestnácté minutě přišlo nečekané vyrovnání z hole Adamského. Misky vah na stranu Liberečanů znovu převážil ve druhé třetině Šimek, jenž se opřel do přihrávky Radivojeviče. Těsně před koncem výhru potvrdil gólem do prázdného zařízení z otočky střílející Jakub Valský. Vynikající série tak byla překonána a třinecká ocel přetavena. Liberečané si navíc připsali další pozoruhodné maximum. V měsíci prosinci nepoznali hořkost porážky!

Situace před Lašákem

Vysněný postup s grácií

Poslední místo v žebříčku zaujal čtvrtý semifinálový zápas s Mladou Boleslaví. Tygři na led Středočechů vjížděli s vedením 3:0 a chtěli sérii ukončit v co nejkratším časovém intervalu. Zápas to ale rozhodně nebyl lehký. Bruslaři neměli co ztratit a od samotného začátku se prezentovali tvrdou hrou.

Ta se vyplatila ve čtrnácté minutě, když otevřel skóre Pacovský. V druhé části přišlo vyrovnání po ose Vampola-Lakatoš-Řepík. O chvíli později se z předbrankového prostoru prosadil Vitásek a cesta za postupem vypadala nadějně. Jenže ještě předtím než hodiny odbily polovinu prostředního dějství, šikovně tečoval přihrávku Pabišky v přesilové hře Stříteský.

Početní výhodu dobře sehráli i Liberečané, konkrétně Bulíř, který z pravého kruhu vyslal dělovku přímo do růžku branky. Tvrdá hra Boleslavských vygradovala nebezpečným zákrokem na Michala Řepíka. I zde se ale ukázala síla šelem. Nejenže dlouhou přesilovku zužitkovaly, ale navíc se bojovník Michal Řepík chtěl po ostrém hitu ještě vrátit zpět na ledovou plochu. V závěru pojistil překonání historického milníku trefou do opuštěné klece Mojžíš.

Postup do finále s čtrnácti výhrami v řadě asi nenechal klidným žádného fanouška. (6 v zákl. hrací době a 8 v play-off, pozn. red.) Myšlenky směřovaly pouze k zisku trofeje a očekávání byla velká. Jak už nyní všichni víme, příběh byl nakonec do kroniky zapsán zlatým písmem.

hráči oslavují gól

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner