Aktuální zprávy

TOP 3: Smrtící akce. Stránského obří slalom s biatlonovou vložkou

Liberec - Rubrika TOP 3 je u svého konce, již druhého srpna startují přípravné zápasy a nový ročník zanedlouho definitivně započne. Naposledy se ohlédneme za loňskou mistrovskou sezónou, naposledy si připomeneme neuvěřitelnou lehkost i fantastické zabijácké instinkty. Čekají nás rychlé akce, při nichž byl gól bleskem z čistého nebe.

Faul, pád, rána, gól! Aneb Valského gólový instinkt

Začínáme krásným brejkem Jakuba Valského, který se zrodil ve dvanáctém kole. Petr Jelínek perfektně nahrál na modrou čáru rozjetému útočníkovi oblékajícímu trikot s číslem 71. Ten využil svou hbitost a perfektně se vyhnul dvěma bránícím hráčům.

Následně stanul tváří v tvář Kantorovi. I přestože byl faulován a rozhodčí by v případě neúspěchu nařídil trestné střílení, zakončil nechytatelně. Svůj bekhendový blafák nasměroval v pádu přesně do pravé šibenice zařízení a zvýšil vedení Tygrů na 3:1.

Celá akce trvala pouhých sedm vteřin. Šikovný forvard prokázal, že při brejcích žádnou nervozitu rozhodně necítí a s ledovým klidem je dokáže proměnit. Navíc se v tomto vydání neobjevil naposledy.

Jakub Valský před vstřelením gólu

Valského tři vteřiny

Ano. Bez povšimnutí totiž rozhodně nesmí zůstat ani akce z dalšího domácího zápasu. Zakončovatelem byl opět Jakub Valský, tentokrát však účinkoval v hlavní roli Lukáš Krenželok. Ten na sebe totiž dokázal při spanilé jízdě u levého mantinelu navázat hned dva bránící hráče.

Následně přihrál přesně na hokejku svého spoluhráče. Branka navíc padla za nerozhodného stavu 2:2 pouhé tři vteřiny před koncem základní hrací doby. Eufórie v hale byla obrovská. Liberečané nejenže oplatili Kometě porážku z úvodního extraligového kola, ale získali tři veledůležité body, jež jim pomohli v přetahování o první příčku s pražskou Spartou.

Jakub Valský se připravuje na přijetí přihrávky

Stránský dosáhl na hvězdy, Ševcům ujel rychlostí světla

Forma Jana Stránského v celé sezóně gradovala a vyvrcholila ve vyřazovacích bojích. Ještě před nimi se ale představil parádní akcí. Při rozhodujícím utkání o definitivní stvrzení Prezidentského poháru nadělal ze zlínských obránců tréninkové kužely.

Rychlonohý útočník sebral kotouč v obranném pásmu a řadící páku posunul do polohy nejrychlejšího rychlostního stupně. Měl před sebou dva obránce a již do vypadalo, že akce skončí neúspěchem. Jenže Stránský oba dokázal překonat a následně ranou z jedné stojné nohy napálil kotouč přesně do levého horního růžku klece.

Povedeným gólem donutil brankáře Zavadila opustit ledovou plochu. Na světelné tabuli navíc svítilo skóre již 5:0 a bylo jasné, že Tygři si již zisk trofeje za vítězství v základní části pohlídají.

Útočník čtvrté formace Jan Stránský

1. díl: TOP 3 Obraty sezóny 2015/2016
2. díl: TOP 3 Nejhezčí góly sezóny 2015/2016
3. díl: TOP 3 Největší dramata sezóny 2015/2016
4. díl: TOP 3 Nejhezčí zákroky sezóny 2015/2016
5. díl: TOP 3 Náznaky skvělé sezóny 2015/2016
6. díl: TOP 3 Destrukce sezóny 2015/2016

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner