Preview k zápasu

Tělo na tělo! Dostanou se Tygři před Motor?

Liberec - Bitva o pověstných šest bodů je na programu v neděli od 16:00 v Home Credit Areně. Přijedou České Budějovice, které jsou v tabulce nad našimi hokejisty o jediný bodík. Napraví Liberečtí nepovedené páteční vystoupení v Hradci?

Bílí Tygři Liberec versus Motor České Budějovice

Na střídačku

Českobudějovičtí mají v posledních týdnech kolísavé výsledky. Od vítězství nad Bílými Tygry z 11. ledna pravidelně střídají výhry s porážkami a dlouho už se drží v horních patrech předkolové části tabulky. V pátek odehráli krásný zápas s vedoucími Oceláři, které na domácím ledě dokázali porazit. Jihočeši mohli trošku litovat ztráty vedení, která utkání za stavu 4:4 poslala do prodloužení. V nastavené pětiminutovce nicméně ve prospěch Motoru rozhodl někdejší liberecký forvard Jakub Valský.

Bílí Tygři se nadechli k zajímavé vítězné sérii a zdolali Plzeň, Spartu i brněnskou Kometu. Pak ale museli do covidové karantény a ztráta tempa byla znát. V pátek totiž po vynucené pauze padli vysoko 2:6 v Hradci Králové. Liberec nevyužil šance v úvodu duelu a pak už řídil hru Mountfield. Ve třetí části alespoň lehce zmírnily porážku trefy nejproduktivnějšího hráče týmu Tomáše Filippi a naopak svátečního střelce Lukáše Dernera. V případě tříbodové výhry se svěřenci Patrika Augusty před Budějovice posunou na šesté místo.

Obránce Lukáš Derner o prohře v Hradci
Výsledek hovoří za vše, zápas se nám nepovedl. Dostali jsme dvě rychlé branky. Věřili jsme, že s tím něco můžeme udělat, bohužel se nám to nepodařilo.

Koho sledovat

V předešlých soubojích na sebe ve velmi dobrém světle upozorňovala z mladých hráčů složená čtvrtá liberecká formace. Jakub Rychlovský se za posledních deset utkání může pochlubit bilancí půl bodu na zápas. Pět z dosavadních sedmi kanadských bodů v sezóně nasbíral právě v tomto období.

Také na druhé straně může hrozit mládí. Teprve devatenáctiletý Josef Koláček si za skvělou produktivitu v prvoligových Litoměřicích vysloužil extraligové angažmá a v minulém zápase s Třincem si připsal premiérovou branku v české nejvyšší soutěži.

Další přestřelka?

Když se oba soupeři setkali před necelými třemi týdny naposledy, bylo z toho v Českých Budějovicích pořádné drama. Motor vedl už 5:1, jenže Bílí Tygři ve třetí části předvedli velkou stíhací jízdu a sahali po bodech. Domácí nakonec uhájili výsledek 5:4. Navážou Liberečtí na povedený závěr i na začátku nedělního duelu?

Poslední vzájemný zápas

Motor České Budějovice - Bílí Tygři Liberec 5:4
Branky a nahrávky: 13. Gulaš (Šenkeřík, Piskáček), 16. Piskáček (Pech, J. Ondráček), 21. Z. Doležal (Pech), 39. Karabáček (Piskáček, M. Hanzl), 40. Vondrka (Gulaš, Pech) – 8. Ordoš (M. Ivan, M. Zachar), 52. Ordoš (Gríger), 54. M. Zachar (M. Ivan), 58. Rychlovský (Faško-Rudáš).


Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner