Preview k zápasu

Třetí domácí zápas v řadě! Do Liberce přijedou Vítkovice

Liberec – Tygři v úterním kole hokejové extraligy zakončí sérii tří domácích duelů během pěti dnů. V prvních dvou střetnutích nezískali ani bod, zadaří se jim aspoň od 18:00 proti Vítkovicím?

Těžkosti

Bílí Tygři i po návratu z reprezentační přestávky potvrzovali skvělou formu a natáhli svou vítěznou šňůru na čtyři utkání. Poté ovšem přišla domácí prohra s Českými Budějovicemi a úspěšná nebyla ani nedělní devítigólová přestřelka se Spartou. Přesto se svěřenci Filipa Pešána stále drží na pátém místě.

Daniel Král o duelu se Spartou
Hrál se hodně útočný hokej, což se divákům muselo líbit. Měli jsme dost šancí, ale po druhé třetině, kdy byl stav 4:4, jsme věděli, že kdo dá gól, vyhraje. A také tomu tak bylo.

Situace Vítkovic je složitější. Ridera totiž poslední výhru v české nejvyšší soutěži zaznamenala naposledy téměř před měsícem. V tabulce má navíc stejně bodů jako předposlední Boleslav a nejhorší Kladno. Vítkovičtí se tak budou rvát o každý možný zisk a pro Liberec budou velmi nepříjemným soupeřem.

Koho sledovat

Po vypršení disciplinárního trestu se do sestavy Severočechů vrací Michal Bulíř, který skóroval třikrát ve svých posledních třech zápasech. Prosadí se i při svém návratu?

Ve velmi dobrém světle se na straně Ridery ukazuje letos obránce Stuart Percy, jenž má na svém kontě bilanci 3+12. V produktivitě extraligových beků mu patří dělená třetí příčka.

Domácí převaha

Vítkovice v české nejvyšší soutěži nikdy nepatřily mezi oblíbené soupeře Tygrů, v poslední době se týmu z města pod Ještědem nicméně daří ve vzájemných utkáních držet aspoň domácí kluziště. V předchozích pěti sezónách si totiž Ridera odvezla z Liberce všechny body pouze jednou.

Napraví svěřenci Filipa Pešána dvě předchozí zaváhání v Home Credit Areně a potvrdí, že se jim před svými fanoušky proti Vítkovicím daří? Zápas 23. kola odstartuje v úterních 18:00.

Poslední vzájemné utkání

HC Vítkovice Ridera vs. Bílí Tygři Liberec 5:2
Branky a nahrávky: 19. Chlán (Percy), 20. Krieger (Percy, Lakatoš), 34. Claireaux (Raskob), 51. Mueller, 60. Percy – 1. Pérez (Hawryluk), 42. Knot (A. Najman).

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner