Aktuální zprávy

Tygří debutanti. Kdo si v loňském ročníku odbyl premiéru?

Liberec - V uplynulé veleúspěšné sezóně se v tygřím dresu objevilo hned několik nováčků, pro které byl ročník 2015/2016 vůbec prvním mezi dospělými. V následujících dvou článcích se na budoucnost libereckého hokeje zaměříme.

Hned na úvod ujasníme, že zahrnuti nebudou hokejisté, kteří sice byli novými tvářemi libereckého klubu, ale už mnohé zkušenosti s dospělým hokejem mají (Michal Řepík, Michal Birner, Jan Stránský, Martin Ševc, Tomáš Mojžíš atd.). Naopak prostor dostanou i hráči, kteří v předchozích sezónách nastoupili celkem k méně než 20 duelům.

Jiří Říha

Hned pro začátek uděláme ještě jednu výjimku. Jiří Říha není pro liberecké fanoušky až takovou neznámou, jakou by se na první pohled mohlo zdát. V extralize před ročníkem 2015/2016 nastoupil už osmnáctkrát, ale až letos se mu povedlo ukořistit první bod.

A hned to byl gól! Trefil se proti Karlovým Varům a mohl si tak ponechat kotouč z utkání. „Je to krásný pocit. Během zápasu jsem si to neuvědomil, ale teď to na mě dolehlo," popsal své pocity krátce po závěrečné siréně.

Celkově si třiadvacetiletý obránce připsal na svůj účet sedm mistrovských duelů a tři utkání v rámci Ligy mistrů. Svými ofenzivními výkony udivoval i diváky WSM ligy. Jeho bodový příspěvek se nakonec zastavil až na čísle osmnáct!

Marek Zachar

Již opravdový debutant je junior Marek Zachar. Ten předváděl v uplynulých sezónách na české i mezinárodní mládežnické úrovni fantastické výkony. Na mistrovství kategorie U18 dokonce oblékl pásku pro kapitána.

Šikovný bruslař nezůstal bez povšimnutí ani před trenérem Filipem Pešánem, který si ho přizval do třech extraligových zápasů. V těch určitě nezklamal, ba naopak. Připsat si totiž mohl hned v druhém střídání svého prvního zápasu v extralize (vs. Olomouc, 36. kolo, pozn. red.) gól, zjevil se úplně nehlídán v útočném pásmu, těsně před zakončením však o kotouč přišel.

„Rozhodně jsem neměl dělat kličku, měl jsem zkusit střílet, ale s tím už se nedá nic dělat,“ smutnil mezi novináři po neproměněné příležitosti Zachar, vzápětí však dodává. „Určitě jsem si ze startu mnoho odnesl, zkušenosti určitě využiji v budoucnu."

Rozhovor s Markem Zacharem po premiérovém prvním střetnutí Debutant Marek Zachar

Lukáš Hosnedl

V našem výběru si připomeneme i brankáře juniorky Lukáše Hosnedla, a to i přestože v extralize zápas neodehrál. Místo toho však často s A-týmem trénoval a při zranění Jána Lašáka zaujal místo na střídačce. Stejně jako všichni předchozí nastupoval i v dresu Benátek nad Jizerou. Zde stanul v zařízení během sedmi utkání.

O jeho potenciálu vědí i fanoušci, kteří se účastní aukce dresů. Cena trikotu mladičké devětadvacítky se vyšplhala přes 7 000 korun!



A v na koho se podíváme v druhém díle? Detailněji si prohlédneme dvojici Dominik Lakatoš - Jan Ordoš.

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Dnes v 16:00 | Muži
Bílí Tygři Liberec
Rytíři Kladno