Preview k zápasu

Tygři hostí lídra tabulky! Oplatí Spartě porážku?

Liberec - Tygři budou v rámci pětatřicátého extraligového kola hostit sparťanský výběr, kterému v posledním vzájemném duelu podlehli 4:5. Oplatí šelmy sparťanům listopadovou porážku? To uvidíme v pátek v 18:00!

Na vítězné vlně

Po vysoké výhře 8:1 nad Motorem přidali Tygři ve středu na své konto další cenný skalp. Poprvé v sezoně totiž skolili Třinec. Recept na ocelovou bariéru nalezli Liberečtí až ve třetím vzájemném utkání, které ovládli 4:1.

Jayce Hawryluk o výhře nad obhájcem titulu
Myslím, že to byl dobrý zápas. Setkaly se kvalitní týmy a hrálo se ve vysokém tempu. Pomohli jsme si tím, že jsme dali první gól. Poté jsme hráli skvěle a došli si pro výhru.

Také sparťanům se aktuálně daří, což potvrzuje jejich post na čele tabulky. Od začátku nového kalendářního roku ovládli všechna tři dosavadní utkání. Dvakrát zdolali Vítkovice a jednou Kometu Brno.

Koho sledovat?

Na produktivní vlnu se pomalu, ale jistě dostává Jayce Hawryluk. Ten v posledních dvou zápasech zaznamenal dvě asistence a jeden gól. Bude se mu dařit také proti Pražanům?

Velký podíl na posledních sparťanských výhrách má Roman Horák. Tento útočník nejprve režíroval první letošní výhru Sparty nad Vítkovicemi, když se stal jediným pražským střelcem a dvěma góly zajistil svému týmu výhru. Následně znovu dvakrát skóroval proti Kometě. Ohlídá si liberecká defenziva tohoto produktivního forvarda?

Výhra versus prohra

Letos mají Tygři se Spartou bilanci jedné výhry a jedné prohry. Na začátku sezony přehráli sparťany v hlavním městě 4:1, pak ale utrpěli těsnou prohru 4:5 na domácím kluzišti. Oplatí šelmy výběru Pavla Grosse porážku z konce listopadu? To zjistíme v pátek v 18:00 hodin.

Poslední vzájemné utkání

Bílí Tygři Liberec - HC Sparta Praha 4:5
Branky a nahrávky: 5. Ivan (Flynn), 18. Flynn (Birner), 29. Filippi (A. Najman, Melancon), 33. Flynn (Hawryluk, A. Najman) – 14. Kestner (Horák, P. Kousal), 14. Kempný, 18. Mikliš (Kestner, Lajunen), 38. Mužík, 48. Řepík (Chlapík, Moravčík)

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner