Preview k zápasu

Tygři i Sparta jsou na vítězné vlně, kdo prodlouží sérii výher?

Liberec - Základní část hokejové Tipsport Extraligy spěje ke svému závěru a napětí mezi týmy by se dalo krájet. V neděli v 16:00 hodin vyzvou Tygři na domácím ledě silnou Spartu, proti které budou chtít vybojovat cenné body, jež by přiživily naději na přímý postup do play-off.

Na vítězné vlně

Tygři v únoru předvádí na ledě skvělé výkony, v tomto měsíci ještě nebyli poraženi. Ani reprezentační přestávka Liberečany nevyvedla z vítězného tempa, o tom svědčí hned dvě výhry z tohoto týdne. Ve středu šelmy na domácím ledě překonaly tabulkového soupeře z Třince 3:2 v prodloužení, v pátek si v Olomouci připsaly tři body za čistou výhru 3:2.

Taktéž pro Spartu je únor úspěšným měsícem, ve kterém dokázala porazit i lídra z Pardubic. Poslední výhru sparťané zaznamenali v pátek v Českých Budějovicích, kde zápas dotáhli do vítězného konce v prodloužení.

Koho sledovat?

Oscar Flynn je s bilancí 20+15 nejproduktivnějším hráčem Liberce. Jeho extraligové výkony upoutaly pozornost i reprezentačního trenéra Kariho Jalonena, který ho zařadil do svého výběru pro Beijer hockey games, které proběhly v období mezi devátým a dvanáctým únorem ve švédském Malmö.

Lídrem Sparty je útočník Michal Řepík, ten byl během posledního zápasu proti Českým Budějovicím velkou oporou týmu. Nejprve si připsal branku a nahrávku v základní hrací době, následně byl tím, kdo rozhodl o výsledku duelu v prodloužení.

Kdo prodlouží sérii výher?

Bílí Tygři nebyli poraženi čtyřikrát v řadě, sparťané dokonce pětkrát, můžeme tedy očekávat velmi napínavý souboj, ve kterém ani jeden z týmů nebude chtít přerušit svou vítěznou šňůru. Kdo se tedy bude radovat z výhry? To zjistíme již tuto neděli, úvodní buly bude vhozeno v 16:00 hodin.

Poslední vzájemné utkání

HC Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec 2:5
7. Mikliš (M. Forman, Sobotka), 16. Jandus (Horák) – 24. Balinskis (A. Najman, Faško-Rudáš), 38. Birner (Filippi, Ivan), 43. Birner (Melancon, Ordoš), 47. Filippi (Faško-Rudáš), 54. Filippi (Faško-Rudáš)

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner