Preview k zápasu

Tygři míří na Hanou. Jak se popasují s Olomoucí?

Liberec – Po sérii tří domácích utkání se Tygři představí opět na venkovním ledě. Soupeřem jim bude tradičně nevyzpytatelná Olomouc, kterou vyzvou v pátek od 18:00.

Klopýtnutí

Severočeši měli rozjetou skvělou vítěznou sérii, která činila čtyři výhry. Poté ovšem přišly dvě domácí porážky s Českými Budějovicemi a Spartou. Svěřenci Filipa Pešána se však v posledním utkání domácí šňůry vrátili na vítěznou vlnu, když Vítkovice porazili těsně 2:1.

Michal Bulíř o zápasu s Vítkovicemi
Podle mě ten zápas neměl takový náboj. Každá situace ho mohla klidně rozseknout. Utkání rozhodly dvě naše gólové šance a jsme moc vděční za tři body.

Také Olomoučtí se mohli v druhé půlce listopadu pyšnit třemi vítězstvími v řadě. Postupně si totiž poradili s Vítkovicemi, Plzní a Kometou. V úterním kole ale Hanáci ztratili dobře rozehraný zápas v Hradci Králové.

Koho sledovat

Vyrovnaný duel s Vítkovicemi rozhodl ve třetí části Kelly Klíma, pro něhož se jednalo o třetí branku v tygřím dresu. Naváže na ni i proti Olomouci?

Povedenou sezónu zažívá čtyřiadvacetiletý Jakub Navrátil, jenž je s osmi góly nejlepším střelcem Kohoutů. Pouhých osm bodů mu navíc chybí k vyrovnání osobního maxima.

Vhazování

Na první pohled nenápadnou, ale přesto velmi důležitou součástí hokejových utkání jsou vhazování. Liberečtí hokejisté letos se v této disciplíně nachází opět na prvním místě s 56% úspěšností. Zato Olomouci se na buly nedaří a doposud jich vyhráli pouze 47 %, což je druhá nejnižší hodnota v extralize.

Jakou roli sehrají buly v tomto duelu? Utkání 24. kola rozehrají Tygři na ledě Olomouce v pátečních 18:00.

Poslední vzájemné utkání

Bílí Tygři Liberec vs. HC Olomouc 4:1
Branky a nahrávky: 2. A. Najman (Rychlovský, Hawryluk), 47. Flynn (A. Najman), 55. Ivan (Flynn), 59. Rychlovský (Derner) – 21. Bambula (Řezníček).

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner