Ohlasy k zápasu

Tygři odstartují La Coupe des Bains utkáním s Lausanne

Yverdon/Liberec – Liberečtí hokejisté pokračují v přípravě na nadcházející extraligový ročník. Po dvou utkáních s Litvínovem je nyní na turnaji ve Švýcarsku čeká série tří duelů proti celkům z tamní ligy. Jako první se v úterních 20:15 střetnou s Lausanne.

Tým z města na pobřeží Ženevského jezera není pro Tygry úplnou neznámou. Poprvé se s ním totiž setkali již v roce 2005, kdy švýcarského soupeře předčili poměrem 3:2. Stejným výsledkem skončilo i střetnutí na La Coupe des Bains před šesti lety. Tentokrát se ovšem radovalo Lausanne, které o výhře rozhodlo v samotném závěru zápasu. Na vzájemný souboj došlo i před rokem, kdy Severočeši na svého protivníka rovněž nestačili a padli 2:6. Jak dopadne historicky čtvrté měření sil?

Svěřenci Filipa Pešána mají za sebou v rámci přípravy na extraligu již dvě přípravná utkání. Jako první okusili led v Litvínově, kde neudrželi těsné vedení a prohráli 1:4. Následovala domácí odveta proti stejnému výběru a opět se radovali chemici, kteří zvítězili těsně 3:2. Lausanne v doposud jediném přátelském klání přehrálo 2:1 Fribourg.

Filip Pešán o turnaji ve Švýcarsku
Budou to velmi těžké zápasy se špičkou švýcarské ligy. Před rokem to pro nás byla výborná zkušenost. Beru to i jako teambuilding. Strávit dlouhou cestu v autobuse a poté čtyři dny ve Švýcarsku je pro mužstvo velmi užitečné.

Tygři tak budou na stadionu v Yverdonu usilovat o své první letošní vítězství. Nebudou to však mít vůbec jednoduché, Lausanne je totiž úřadující vicemistr švýcarské National League! V jeho kádru nalezneme i jednoho českého zástupce, Davida Skleničku, jenž do země helvétského kříže přestoupil z KHL. Více o všech našich soupeřích na turnaji se dočtete v tomto článku.

Tým z města pod Ještědem se bude muset na turnaji obejít bez Michala Ivana a Róberta Lantošiho, kteří reprezentují Slovensko na kvalifikaci o olympijské hry. Poradí si Liberec s Lausanne a zapíše úvodní výhru této sezóny? První utkání La Coupe des Bains odstartuje v úterý od 20:15!


Kelly Klíma v zápase s Lausanne v roce 2023

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Odehrané v 13:30 | U17
HC Škoda Plzeň
Bílí Tygři Liberec
×
Odehrané v 17:00 | U20
Bílí Tygři Liberec
HC VERVA Litvínov