Preview k zápasu

Tygři pokračují domácím utkáním. Se Spartou dohrají 9. kolo

Liberec – Bílé Tygry čeká další střetnutí před svými fanoušky, a to už v úterý, kdy vyzvou atraktivního soupeře z našeho hlavního města. Duel se Spartou odstartuje v 18:00!

Směrem vzhůru

Libereckým hokejistům se v posledních zápasech bodově dařilo. Nejdříve totiž skolili vedoucí Pardubice a dlouhou venkovní šňůru zakončili v Karlových Varech, kde vyhráli s čistým kontem. Doma poté přivítali dalšího soupeře z čela tabulky, Vítkovice, proti kterým vybojovali cenný bod za prohru v nájezdech. Potvrdí proti Spartě zlepšující se formu?

Rozhodně to proti Pražanům nebudou mít jednoduché. Sparťané totiž po výměně trenéra zabrali a od té doby, co se na jejich lavičku vrátil Miloslav Hořava, vyhráli šest duelů bez jediného zaváhání. V tabulce jim tak nyní patří šestá příčka s čtyřbodovým náskokem na devátý Liberec.

Martin Faško-Rudáš o utkání s Vítkovicemi
Myslím si, že zápas rozhodla naše neproduktivita v přesilovkách. Měli jsme jich k dispozici sedm, ale proměnili jsme jenom jednu

Koho sledovat

Sezónu začal tradičně v nižší soutěži, kvůli zraněním ale Petr Kolmann znovu oblékl tygří dres a v obraně se zatím prezentuje spolehlivými výkony. V pátek navíc v utkání s Karlovými Vary zaznamenal svůj první gól v tomto ročníku.

V dobrém světle se v této sezóně ukazuje teprve jednadvacetiletý David Vitouch, který si vybojoval stabilní místo v základní sestavě Sparty. Za své výkony si navíc v listopadu vysloužil i pozvánku na reprezentační podnik Euro Hockey Tour.

Brzká odveta

Severočeši budou mít v druhém vzájemném střetnutí Spartě co vracet. S Pražany se totiž utkali ani ne dva týdny zpět na jejich ledě, kde jim Tygři podlehli 1:3. Obě mužstva se navíc spolu setkala i v posledních dvou play-off, takže se dá opět očekávat velmi napjatá atmosféra!

Oplatí Liberec sparťanům nedávnou porážku z O2 areny? To se dozvíme již v úterý! POZOR! Některé weby uvádí jako čas startu zápasu 18:30, nicméně tento údaj je mylný. Utkání začne na ledě Home Credit Areny v klasických 18:00!

VSTUPENKY K ZAKOUPENÍ ZDE

Poslední vzájemný zápas

HC Sparta Praha vs. Bílí Tygři Liberec 3:1
Branky a nahrávky: 27. Němeček (Jandus, Sobotka), 35. Řepík (Kempný, Tomášek), 58. Tomášek – 39. Ivan (Ordoš).


FOTO: Jan Beneš (hcsparta.cz)

Fotogalerie

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner