Mládežnický hokej

Tygři pomohli táhnout reprezentaci U17 na turnaji na Slovensku

Liberec - Česká reprezentace do 17 let se v uplynulém týdnu představila na turnaji pěti zemí na Slovensku, kde kromě domácího výběru změřila síly ještě se Švýcary, Němci a Američany. Výrazně o sobě dal vědět i tygří čtyřlístek v nominaci.

Bílí Tygři na akci měli čtyřnásobné zastoupení – obránce Jakuba Vaněčka s Lukášem Kachlířem a útočníky Šimona Bělohorského a Dominika Krajdla.


Šimon Bělohorský

První zápas se ovšem neodehrával podle představ jich ani celého týmu. Češi proti Švýcarsku nezachytili začátek, po druhé třetině pak prohrávali už 0:4. Následně začala velká stíhací jízda a i díky asistenci Bělohorského ztrácelo Česko už jen gól. Na ten už se však dosáhnout nepovedlo, Švýcarsko naopak ještě jednou skórovalo a vyhrálo 5:3.


Dominik Krajdl

Ve druhém utkání naše reprezentace ve velkém stylu složila reparát. Skóre proti Slovensku otevřela až v samotném závěru první třetiny, ale pak se střelecká stavidla otevřela. Pod výhru 6:1 se gólem podepsal Bělohorský, asistenci si připsal Kachlíř, který už tradičně nastupoval v obraně po boku svého klubového kolegy Vaněčka.

V dalším vystoupení na turnaji česká reprezentace dominovala od prvních minut. Německo deklasovala 10:1 a znovu bodovali Tygři. Šimon Bělohorský z utkání vytěžil dvě trefy už během první části, Kachlíř si na své konto přidal další asistenci.


Jakub Vaněček (vlevo)

Bylo jasné, že proti USA bude český tým čekat o poznání těžší práce. Zápas ovšem byl správným vyvrcholením celého turnaje. Úvodní dvacetiminutovka přinesla ryzí střeleckou divočinu, Spojené státy po ní vedly 4:3. Další průběh už ale patřil Čechům – ti i s přispěním branek Bělohorského, Kachlíře a asistence Vaněčka slavili hodně cenné vítězství 8:6!

Vítězstvím se Češi dostali do čela tabulky, o prvenství však během neděle přišli. Na devíti bodech je totiž nejprve dotáhlo Švýcarsko, jemuž na úvod turnaje podlehli, a následně po dramatické výhře nad Slovenskem také USA. V minitabulce vzájemných duelů mají nejlepší skóre Američané, český tým končí druhý.


Lukáš Kachlíř

foto: ceskyhokej.cz

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner
×
Dnes v 18:00 | Muži
Rytíři Kladno
Bílí Tygři Liberec