Aktuální zprávy

Tygři posilují útok. Přichází syn legendy NHL

Liberec - Bílí Tygři hlásí druhou posilu do ofenzivy. Z Bolzana přichází produktivní kanadský forvard Christian Thomas, který má za sebou starty v NHL, převážnou část kariéry strávil v AHL. S klubem podepsal smlouvu na jeden rok s roční opcí.

Dvaatřicetiletý útočník odehrál převážnou část své kariéry v zámoří, v posledních pěti letech ovšem prošel několika štacemi v Evropě. Hrál ve Švédsku, Rusku, Finsku, Švýcarsku a naposledy také v mezinárodní ICEHL za italské Bolzano. Ve dvou sezonách tu zaznamenal 89 kanadských bodů. Největšího úspěchu v kariéře dosáhl na olympijských hrách v roce 2018 v jihokorejském Pchjongčchangu, kdy s kanadskou reprezentací dosáhl na bronzové medaile.

Vyjádření hlavního trenéra Filipa Pešána
Christian je hráč s historií v NHL, spoustu sezon odehrál v AHL a top evropských ligách. Poslední dva roky sice nastupoval v nižší evropské soutěži, ale to nic neubralo na jeho tlaku do brány a rychlosti bruslení. Je nebezpečný v zakončení a má skvělý forčeking, což jsou atributy, které jsme u hráče hledali. Jeho skautováním jsme strávili mnoho času. Věříme, že do našeho týmu má co přinést.

Profil Christiana Thomase

Syn Steva Thomase, který odehrál v NHL přes dvanáct stovek utkání, se narodil v roce 1992 v Torontu. Navzdory své malé výšce dovedl být v juniorských kategoriích velmi produktivní, což neuniklo zraku skautů Rangers. Ti ho v roce 2010 draftovali už na začátku druhého kola.

V sezoně 2012/13 pak přešel do dospělého hokeje. Ve farmářské AHL si za 335 zápasů připsal 190 bodů. O patro výš v NHL jich zapsal sedmadvacet. Po ZOH 2018 v Jižní Koreji, kde s Kanadou v utkání o bronz porazil český tým, se na následující sezony přesunul do Evropy. Zde vystřídal snad všechny přední soutěže, od švédské, ruské, švýcarské, finské až po mezinárodní ICEHL. Právě v té strávil v barvách Bolzana poslední dvě sezóny, po nichž vyslyšel volání zpod Ještědu.

Zajímavostí je, že kromě svého otce má Christian v rodině dalšího známého hokejistu. Jeho švagrem totiž není nikdo jiný než veterán NHL Adam Henrique.

Související

Naši partneři

Generální partner
Generální partner