Preview k zápasu

Tygři se poprvé představí doma! Do Liberce přijedou Vítkovice

Liberec - Nekonečné čekání na novou sezonu definitivně skončilo ve středu, kdy Tygři zahájili nový extraligový ročník utkáním v Brně. Ve druhém kole se již představí před domácím publikem. Hned v pátek v 18:00 se pokusí navázat na vydařený start v zápase proti Vítkovicím.

Do nové extraligové sezony vkročily šelmy tou správnou nohou, když ve středu přemohly Kometu Brno 2:1. Tím také navázaly na mnohaletou tradici, jelikož vítězný vstup předvedly již šestý rok v řadě!

Naopak Vítkovice, které v pátek dorazí pod Ještěd, v premiérovém představení nového ročníku plný počet bodů neposbíraly. Duel s Plzní muselo za stavu 2:2 rozhodnout až prodloužení, v němž byl úspěšnější tým ze západu Čech. Do Liberce přitom dorazí výrazně jiné mužstvo oproti loňsku. Rideru totiž v létě opustilo hned patnáct hráčů! Na druhou stranu se Vítkovicím upsalo deset nových posil. Jsou mezi nimi například Jindřich Abdul z Litvínova, Jan Bambula z Olomouce nebo Jan Košťálek z Pardubic.

Petr Kváča o první letošní výhře
Chtěli jsme úspěšně vykopnout sezonu, což se nám také podařilo a navíc venku, takže to je o to cennější. Jsme za to moc rádi.

Koho sledovat?

Nově příchozí Róbert Lantoši na sebe gólově upozornil už v přípravných duelech a jinak tomu nebylo ani v rámci prvního kola extraligy. Již po pěti minutách zápasu poslal Tygry do vedení a stal se tak prvním libereckým střelcem letošního ročníku!

Vítkovice prošly během letní přestávky značnou přestavbou kádru. Nového obsazení se dočkalo také ostravské brankoviště, které bude nyní obývat Lukáš Pařík, jenž v minulém roce odchytal devět utkání v tygřím dresu. Pokud do duelu naskočí, bude pro útočníky Liberce znalost vítkovického gólmana výhodou?

Padne rekord?

Z loňských vzájemných střetů mezi Libercem a Vítkovicemi si větší porci bodů odnesli právě soupeři z východu. To už je ale dávnou minulostí, jelikož změny v obou týmech tak zamíchaly kartami, že nyní může být všechno jinak.

V nejbližších dnech bychom se navíc mohli dočkat velké senzace v podobě překonání klubového rekordu! Tomáš Filippi v Brně dorovnal historicky doposud nejproduktivnějšího hráče Liberce Petra Nedvěda, který v tygřím dresu posbíral neuvěřitelných 331 bodů. Padne milník naší organizace již při prvním domácím zápase sezony? Šelmy poprvé před své fanoušky vyjedou v pátek v 18:00! Doplňující informace k PRVNÍMU DOMÁCÍMU naleznete v tomto článku.

Naši partneři

Generální partner
Generální partner